Russiske bombefly fløy over Barentshavet og Norskehavet – ble møtt av norske fly

1 week ago 8



 Russlands forsvarsdepartement / AP / NTBRusslands forsvarsdepartement har publisert dette bildet fra Barentshavet, som viser den russiske nordflåten som trener på å finne ubåter fra fremmede makter. Foto: Russlands forsvarsdepartement / AP / NTB

Flere russiske bombefly av typen Tu 160 har fløyet over Barentshavet og Norskehavet i forbindelse med en stor marineøvelse, melder Ria.

onsdag 11. september kl. 15:23

Ifølge det statlige nyhetsbyrået er overflygingene en del av marineøvelsen Ocean-2024 som startet denne uka, og som pågår i havområder på ulike kanter av Russland.

– Det stemmer at vi observerte russiske bombefly i nærheten i nærheten av norsk luftrom. Vi var oppe med F-35-flyene og identifiserte flyene som russiske, dokumenterte dem og viste tilstedeværelse for at ikke flyene tok seg ulovlig inn i norsk luftrom, sier Jonny Karlsen, talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter til VG.

Det er en helt vanlig prosedyre uten dramatikk, understreker han:

– I fjor hadde vi 32 av samme type rutinemessige oppdrag på vegne av Nato. Vi har alltid fly stående i beredskap for dette.

Russland har oppgitt at øvelsen omfatter over 90.000 soldater, over 400 fartøy og 125 fly. Den skal pågå fram til 16. september.

Norske fly ble sendt på vingene fra Evenes for å identifisere flyene på vegne av Nato.

Han sier at de russiske flyene ikke krenket norsk luftrom.

Read Entire Article