Russisk rakettangrep drepte mer enn 40 ukrainske soldater

1 week ago 14



Ifølge flere kilder, både russiske og ukrainske, så var det to ballistiske raketter som litt over klokken 09:00 lokal tid i dag slo ned på området til et militært opplæringssenter i den ukrainske byen Poltava.

Rakettene skal være av typen Iskander.

Før selve angrepet skal det ha vært observert droner over området.

Dette er et senter for opplæring av sambandssoldater, og mange av drepte skal ha vært utendørs i forbindelse med en oppstilling da angrepet kom.

I følge det ukrainske forsvaret var tiden fra alarmen gikk til rakettene slo ned så kort, at folk ikke rakk å komme seg i tilfluktsrommene.

Dødstallene kan komme til å stige

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj sier tirsdag ettermiddag at mer enn 180 personer er skadet i forbindelse med det russiske angrepet.

Det er ventet at dødstallene kan komme til stige, etter det som er et av de dødeligste enkeltangrepene etter den russiske invasjonen av Ukraina i februar 2022.

Også et sykehus i nærheten skal ha blitt truffet i dagens russiske angrepet mot Ukraina.

Myndighetene i Poltava ber nå folk gi blod til sykehusene i byen.

De har også erklært at onsdag skal være offisiell sørgedag i området.

Det ukrainske forsvaret har tidligere blitt kritisert for å samle for mange soldater på et sted, blant annet i forbindelse med utdeling av medaljer og ordener.

Maria Bezugla, som er medlem av det ukrainske parlamentet, skriver på Facebook det nå må bli slutt på at offiserer i forsvaret tillater denne type ansamlinger. Hvor går grensen skriver hun..

17. mai 2022 ble 63 ukrainske soldater drept da en forlegning i Desna i Tsjernohiv fylke ble truffet av en russisk rakett.

Publisert 03.09.2024, kl. 14.15 Oppdatert 03.09.2024, kl. 14.59

Read Entire Article