Russisk offensiv får Zelenskyj til å utsette alle utenlandsbesøk

1 month ago 22



 Geir Olsen / NTB

Tolletaten får 118 millioner kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett, men Norsk Tollerforbund mener dette ikke er nok. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: Geir Olsen / NTB

Tolletaten får 118 millioner kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett, men Tollerforbundet mener dette ikke er nok. De frykter nedleggelse av flere tollstasjoner.

Leder i Norsk Tollerforbund Karin Tanderø Schaug er klar på at 118 millioner kroner ekstra i det reviderte budsjettet ikke er nok, skriver NRK.

– Det redder oss ut av en krevende situasjon her og nå, men behovet er på opp mot en milliard kroner og mange flere ansatte, sier Schaug.

I dag har Norge 32 tollsteder, men flere tollsteder, både langs kysten og mot grensen til Sverige, risikerer å bli lagt ned, ifølge Schaug. Hun understreker at ingen avgjørelser er tatt og at dette i så fall må utredes.

Forbundslederen beskriver en hverdag der arbeidsoppgavene er så omfattende og krevende, at grensen til tider er åpen for fri ferdsel.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier 118 millioner kroner er en reell styrking av tolletaten – og lover mer penger i årene som kommer.

Read Entire Article