Rosenborg og Lillestrøm kan straffes med null poeng

1 month ago 34



Tomme tribuner er også en sanksjonsmulighet etter den avbrutte kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm.

 Kampen mellom Lillestrøm og Rosenborg ble avbrutt søndag. Nå venter etterspillet. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Publisert: 23.07.2024 12:11

Den historiske avlysningen på Lerkendal etter søndagens VAR-aksjoner bringer norsk fotball inn på relativt upløyd mark.

Etterspillet vil på mange måter kunne danne praksis for hvordan lignende avlysninger eventuelt blir behandlet i fremtiden.

Det er fordi norsk fotball ikke har vært i en lignende situasjon før.

VAR er blitt et veldig betent tema, og det har vært flere aksjoner de siste rundene. Søndagens kamp var imidlertid første gang det gikk så langt som til avlysning.

Den første muligheten i NFFs verktøykasse er en sportslig konsekvens.

Her fra § 11–7, punkt fire i NFFs kampreglement:

«Kan begge lag eller begge lags supportere bebreides for at kampen ble avbrutt, settes kampresultatet til 0-0, og ingen av lagene tilkjennes poeng med mindre særlige forhold tilsier noe annet.»

Espen Auberg, tidligere leder av NFFs juridiske avdeling og nå ansatt i advokatfirmaet Nova, hjelper VG med å tolke kampreglementet i lys av søndagens hendelser.

Han skisserer to mulige reaksjonsmuligheter mot enten supportere eller klubbene som er involvert i avlyste kamper som følge av disse aksjonene.

– Ja, det er mulig (å beslutte at kampen settes til 0–0 og begge lag får null poeng). Det er det ene, det er en administrativ beslutning, sier han.

NFF skriver at de skal se på nytt kamptidspunkt for kampen.

– Så er det også en mulighet for påtalenemndapåtalenemndaNFFs påtalenemnda er et eget organ i fotballforbundet som tar stilling til saker der fotballens regelverk benyttes. å se på sanksjoner for brudd på sikkerhetsreglementet. Der ligger muligheten for å spille kamper uten supportere, sier han.

Espen Auberg

Jurist, tidligere ansatt i NFF

Beslutningene denne uken vil altså bli viktige for håndteringen av eventuelle lignende hendelser i fremtiden. Det er nå fremtidens praksis blir bestemt.

ForbundsstyretForbundsstyretStyret i Norges Fotballforbund, ledet av president Lise Klaveness. har en mulighet til å gi føringer på hva man ønsker skal bli utfallet i eventuelt fremtidige tilfeller, sier Auberg.

Så selv om supporterne har makten til å avbryte kamper om de ønsker det, vil det kunne føre til sanksjoner for både supportere og klubbene.

Supporterne kan sanksjoneres ved at de ikke får se kamper på stadion. Klubbene kan sanksjoneres med en betydelig sportslig ulempe.

Rosenborg har varslet at de vil sanksjonere egne supportere etter aksjonene.

– Vi kan ikke akseptere at det som skjedde mot LSK skjer igjen. Derfor vil dette medføre sanksjoner, sier styreleder Cecilie Gotaas Johnsen til Adresseavisen.

Bortvisning, utestengelse eller pålagt dugnadsarbeid (!) er blant sanksjonene de vurderer, sier hun.

Hverken Rosenborg eller LSK har besvart våre henvendelser i saken.

Onsdag denne uken skal det være møter mellom Norges Fotballforbund og Norsk ToppfotballNorsk ToppfotballOrganisasjon eid av de 32 klubbene i Eliteserien og Obos-ligaen. , der saken skal behandles. Det er ventet en uttalelse torsdag.

PS! Norsk Supporterallianse (NSA) sier til TV 2 tirsdag at de oppfordrer supporterklubbene til å unngå at kampene stoppes.

Read Entire Article