Rose fra alle kanter til Hergeeirsson: – Helt enormt

1 week ago 7



Nøkkelspiller Camilla Herrem (37) ble lei seg da Thorir Hergeirsson (60) varslet sin avgang.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 09.09.2024 14:38 | Oppdatert: 09.09.2024 14:57

– Han har gjort utrolig mye bra for håndballen og landslaget. Han er en stor mann og det blir store sko å fylle, sier Herrem.

Etter 15 år som hovedtrener for håndballjentene, ga Hergeirsson mandag beskjed om at han gir seg etter EM i desember.

– Hva er det beste med Hergeirsson?

– Lederegenskapene og personligheten hans. Han var utrolig dyktig måten han var på som person. Han er god å snakke med og du føler du kan si alt til ham og det føler jeg ikke at jeg kan gjøre med mange trenere. Den tryggheten, at man kan være åpen og ærlig. Han var en utrolig fin person og en ekstremt god leder, svarer Herrem.

– Kom det overraskende på at han gir seg?

– Både og. Jeg vet han har tenkt frem og tilbake på hva han skal gjøre. Det er som han sier selv, at han kom frem til dette etter at han fikk samlet seg etter OL, at brikkene falt på plass.

– Det er ingen landslagstrener som kan si at de har hatt jobben siden 2009. Og med de resultatene i tillegg. Jeg fikk klump i magen når du vet at det er fakta. Det er forferdelig trist, sier Herrem.

Det er sjeldent Norge bytter trener:

  • Sven Tore Jacobsen (1984-1993)
  • Marit Breivik (1994-2009
  • Thorir Hergeirsson (2009-2024)
Gro Hammerseng-Edin og Thorir Hergeirsson fotografert i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin (44) synes det blir veldig spesielt at Norge ikke lenger skal trenes av Hergeirsson.

– Det er en anledning til å reflektere hva han og teamet har fått til. Det er helt enormt. Det var litt uvirkelig at det skulle bli slik etter han tok over for Marit Breivik som hadde så sterke resultater, sier Gro Hammerseng-Edin, som var kaptein for både Hergeirsson og Breiviks Norge.

– Det er fantastisk hvordan Hergeirrson har videreførte Breiviks tid. Det er veldig spesielt, det blir en ny epoke nå. Det blir utrolig spennende å se hva som skjer videre.

– Hva er ditt beste minne med Hergeirsson?

– Det er veldig mange å ta av. Men jeg har lært veldig mye av Thorir. Jeg har elsket kombinasjonen av ydmykhet og evne til å hele tiden ville lære uansett hvor mye han har vunnet, sier Hammerseng-Edin og utdyper:

– Han har en stayerevne i toppidretten, som er et berg-og-dalbane-liv av følelser, som imponerer veldig. Han har blitt drevet veldig av å være et veldig godt fagmiljø. Han har hatt med seg mye flinke folk – både av spillere og menneskene i teamet rundt.

Hergeirsson ledet håndballjentene til OL-gull for første gang på tolv år i sommer. På laget var stjernespiller Henny Reistad blant dem som sto fram.

– Det er vemodig at Thorir gir seg, men jeg skjønner avgjørelsen godt når han har vært så lenge både i håndballforbundet og hovedtrener for landslaget i så mange år. Jeg har lært utrolig mye av han som både trener og person og er veldig takknemlig for å ha vært en del av landslaget når han har vært hovedtrener, og ser fram mot et siste mesterskap med han i desember, skriver Reistad til VG og legger til:

– Han har vært utrolig viktig for landslaget og kulturen vi har der, noe som er utrolig viktig også for alle årene etter at han har gitt seg.

Bent Svele har fulgt Norges landslag som TV 2-ekspert i en årrekke.

– Det er todelt, det er trist. Han har vært en medaljegarantist og en kontinuitetsbærer gjennom mange år.

– Kom det overraskende på deg?

– Ja, fordi han har sittet i jobben så lenge. Han fikk et OL-gull nå og kunne nå forme en ny gjeng. Sånn sett trodde de fleste at han ville gå på, på nytt. Men jeg har veldig respekt for at han nå sier at han synes nok er nok. Han har gjort dette i mange år og begynner å bli en gammel mann.

Read Entire Article