Ransaket boligen til snikfilm–siktet næringslivstopp: Politiet har beslaglagt over 1000 videofiler

1 month ago 17



Politiet har ransaket både boligen og arbeidsplassen til næringslivslederen som er siktet for å ha snikfilmet flere han delte leiebolig med, under Arendalsuka.

Arendalsuka er en politisk festival som arrangeres i Arendal hver sommer. Foto: Heiko Junge / NTB
  • Sigrid Gausen

Publisert: 02.09.2024 14:06

Politiet har ransaket både boligen og arbeidsplassen til næringslivslederen som er siktet for å ha snikfilmet flere han delte leiebolig med, under Arendalsuka.

– Det er gjort beslag i saken, og de tekniske undersøkelsene knyttet til disse pågår uten at jeg ønsker å gå konkret inn på hva politiet har beslaglagt, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Over 1000 videofiler

Aftenposten får opplyst at beslaget skal være på over 1000 videofiler. Det var Dagens Næringsliv som meldte om beslaget først. Også Nrk får opplyst det samme.

Næringslivslederen er siktet for seksuelt krenkende adferd under Arendalsuka etter at han skal ha satt opp et skjult kamera på badet i leiligheten han delte med en politiker, to kolleger og en journalist. Kameraet skal ha vært montert inne i en mobil høyttaler, som tilhører mannen.

Det er flere fornærmede i saken, men politiet vil ikke si noe om hvor mange det dreier seg om ennå.

Er ikke avhørt

Arendalsuka var fra 12. til 16. august, og saken ble anmeldt for over to uker siden. Mannen er ikke avhørt, men politiet tar sikte på å avhøre ham i løpet av denne uken.

– Det vil være naturlig å avhøre siktede først når de tekniske undersøkelsene er ferdige eller i alle fall godt påbegynt, sier politiadvokaten.

Politiet sier det er for tidlig å si noe om omfanget av saken, men ifølge opplysninger VG har fått, skal kameraet også ha inneholdt materiale som går flere år tilbake i tid.

Gjennom sin forsvarer, advokat Alexander Nyheim Jenssen, har siktede sagt at han er lei seg og skamfull, og at han skal samarbeide med politiet.

Read Entire Article