Ranheim-sjef raser mot NFF: – Tilliten har fått en ripe i lakken

3 hours ago 5



Et poengtrekk i Obosligaen har ført til raseri. Ranheim mener det er «svært utfordrende å ha tillit til NFF».

Ranheim-spillerne, her fra før kampen mot Vålerenga i sommer, tapte kampen mot Mjøndalen. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Publisert: 23.10.2024 11:17

– At Mjøndalen har anket dommen, synes vi er frekkhetens nådegave. Samtidig bør det gi ankeutvalget en mulighet til å vurdere saken helt på nytt.

Det sier Ranheim-sjef Frank Lidahl til VG.

Han er svært frustrert over det han mener er dårlig saksbehandling av Norges Fotballforbund.

Det som får det til å koke i ranheimsfjæra er følgende:

  • Mjøndalen tok kontakt med Norges Fotballforbund innenfor de 48 timene som er protestfristen, men ifølge NFF kun for å spørre om hvordan reglene er. Ranheim ble ikke kontaktet – og fikk dermed ikke muligheten til å levere protest.
  • Lidahl i Ranheim sier han ble tipset om regelbruddet over en måned etter den aktuelle kampen og at klubben da tok affære umiddelbart.

– NFF sier i en mail at Mjøndalen da tok kontakt for å spørre om hva reglene egentlig var. NFF sier til oss at de får så mange henvendelser av den typen at det ble besvart rutinemessig, sier Lidahl.

Han fortsetter:

– Da NFF fikk denne mailen, hva er det som gjør at ikke den personen stiller spørsmålet om «hvorfor spør dere?». Vi mener åpenbart at man må kunne forvente at NFF gidder å sjekke ut hva dette er, sier Lidahl.

Kåre Ingebrigtsen og hans Ranheim-lag ligger et stykke unna kvalikplass. Frank Lidahl (i bakgrunnen) mener dog at klubben skulle hatt tre poeng til. Foto: Ole Martin Wold / NTB

NFF benekter at Mjøndalen tok kontakt om Fabian Holst-Larsen spesifikt.

– Mjøndalen tok kontakt med NFF for å få avklart reglene knyttet til karantener og vi mottok en e-post med noen generelle spørsmål om dette, men forespørselen inneholdt ingen opplysninger eller antydninger om at en ikke-spilleberettiget spiller hadde vært benyttet i kamp. Det var en generell henvendelse av typen vi mottar daglig og besvarer rutinemessig, uttaler kommunikasjonssjef Yngve Haavik i en e-post.

VG har vært i kontakt med Christian Gauseth, daglig leder i Mjøndalen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Christian Gauseth

Daglig leder i Mjøndalen

Lidahl har dog mer på hjertet:

– Jeg lurer på om det eksisterer et samspill på tvers av avdelingene i NFF. Det virker veldig spesielt at vi som offer, om vi skal bruke det begrepet, bare må akseptere det som har skjedd. At Mjøndalen som eneste aktør kan anke dommen. Svaret fra forbundet da er at hvis Ranheim mener reglene er feil, så må vi melde inn at vi ønsker de endret. Hva om de 250 ansatte250 ansatteVG bemerker: NFF sentralt hadde ifølge egen årsrapport 96,4 faste årsverk i 2023. Kretsene hadde 152 årsverk. i NFF kjenner på et ansvar for å optimalisere regelverket? spør Lidahl.

Dette var målet som avgjorde kampen:

I en mailutveksling mellom Lidahl og NFF som VG har sett, skriver klubbsjefen at et samlet styre i Ranheim ikke er fornøyd med NFFs håndtering.

Slik beskriver Lidahl det selv i en epost:

Det er svært utfordrende å ha tillit til NFF når man ser hvordan sak for sak behandles, og NFF selv samtidig gjør seg selv til gud allmektige, uten å bli oppfattet som mye annet enn en skaper av prinsippløse mellomløsninger, selv om du hevder det motsatte.

Haavik i NFF svarer slik:

– Våre uavhengige utvalg må forholde seg til det regelverket som gjelder, og påtalenemnda og doms- og sanksjonsutvalget har behandlet saken i tråd med gjeldende saksbehandlingsregler.

– Dersom Ranheim mener at regelverket bør endres, er det fritt frem å sende inn forslag til regelverksendringer.

Lidahl mener det eneste riktige er at saken nå ses på helt på nytt som følge av anken til Mjøndalen – og at Ranheim tilkjennes seieren og tre poeng.

– Tilliten til NFF har fått en ripe i lakken, sier Lidahl.

– Hadde Ranheim reagert om dere hadde vunnet kampen?

– Ja, jeg tror både Ranheim og jeg har en historikk i å engasjere oss i temasaker. Så starter dette med et enkelttilfelle, sier Lidahl.

Konfrontert med utspillene til Lidahl, og om NFF bør ha et bedre system for å fange opp denne type saker, svarer Haavik:

– Det er veldig kjedelig når slike saker oppstår, og noe vi alle håper å unngå. Systemet er imidlertid slik at det er klubbene selv som må holde oversikt over antall gule kort. Dette står også spesifisert i regelverket. Heldigvis er det få slike tilfeller, noe som tyder på at klubbene har gode rutiner på området. Om det i fremtiden skulle bli endringer eksempelvis i form av digitale verktøy, vil det likevel være klubbenes ansvar å påse at spillere de benytter i kamp er spilleberettiget.

For Mjøndalen kan den endelige avgjørelsen avgjøre om de rykker ned eller ei:

VG Live
Read Entire Article