Protesterer på OL-oppsettet: – Ikke fair play

1 month ago 18



Reagerer sterkt på kamptidspunktene for kvartfinalene i OL.

 Thorir Hergeirsson mener kvartfinaleoppsettet i OL ikke er fair play. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 04.08.2024 13:49

De norske jentene møter Brasil kl. 21.30 tirsdag kveld. I en eventuell semifinale torsdag vil Norge møte Danmark eller Nederland.

Kvartfinalen mellom de to nasjonene spilles allerede kl. 09.30 tirsdag morgen.

Det betyr at vinneren får et halvt døgn – 12 timer – mer hvile enn Norge (eller Brasil) før en eventuell semifinale to dager etter.

– Det er ikke fair play, sier Thorir Hergeirsson.

Landslagssjefen er forbannet etter å ha fått kampoppsettet.

– Vi har etterspurt en forklaring på dette. Foreløpig har vi ikke fått noe svar. Det er det internasjonale håndballforbundet som styrer dette, opplyser han.

VG har spurt IHF om en kommentar, men har foreløpig ikke fått svar.

– Det betyr at vi er i seng klokken fire på natten. Det er bare en dag imellom til neste kamp. Mens det andre laget er ferdig med sin kamp kl. 12.00 midt på dagen. Jeg kan bare ikke skjønne at det blir satt opp sånn, sier Hergeirsson og fortsetter:

– Jeg kan ikke forstå at ikke kvartfinalene er satt opp i bolker.

Hergeirsson mener at vinnerne av de to tidligste kvartfinalene tirsdag burde møttes i en semifinale. Og at vinnerne av de to kveldskampene burde møttes i den andre.

– Dette er i tråd med mye annet, sier en irritert Hergeirsson.

Vilde Ingstad tok søndag morgen MR i Paris for å undersøke kneskaden som sjokkerte Norge i kampavslutningen lørdag.

Alle kvartfinalenasjonene – både for herrer og kvinner – flytter nå 22 mil nordover i Frankrike. OL-avslutningen skal avgjøres i Lille. Der spilles kvinnenes kvartfinale tirsdag og mennenes onsdag. Norge er med i begge klasser.

Lilles fotballstadion, Stade Pierre-Mauroy, er gjort om til håndballarena med plass til 27.000 tilskuere. Den har tak som kan trekkes for.

– Vi gleder oss til mye folk på tribunene. Vi har lenge visst rammene for dette og mener dette blir litt mer som et VM eller EM i håndball. Det er fint med et miljøskifte, sier Thorir Hergeirsson.

Kamptidspunktet er det verre med.

Read Entire Article