Han kunne glise da Ranheim slapp unna med skrekken

2 hours ago 4

I et enormt sjansesløseri var det kun John Hou Sæter som fant veien til nettmaskene – igjen.

John Hou Sæter scoret kampens eneste mål da Ranheim vant 1–0 over Moss lørdag. Foto: Richard Sagen
  • Johannes Strand

Johannes Strand

Publisert: 21.09.2024 17:58 | Oppdatert: 21.09.2024 18:15

Ranheim 1–0 Moss

I sin første kamp fra start, tok det ikke mer enn drøye sju minutter før Seydina Diop viste seg frem i Ranheimsfjæra.

Et godt innlegg fra Mikael Tørset Johnsen fant Diop ved bakerste stolpe. Han rev seg løs og sendte ballen hardt foran mål. Der dukket Ranheim-toppscorer John Hou Sæter opp og sendte hjemmelaget enkelt i ledelsen. 1–0.

Det var hans 14. mål denne sesongen. Han troner øverst på toppscorerlisten i Obos-ligaen sammen med Sanel Bojadzic (Levanger/Bryne) og Bassekou Diabate (Stabæk).

Drøye ti minutter senere var Ranheim nære ved å doble ledelsen. Igjen var Tørset Johnsen servitør, og denne gangen fant han Bendik Bye inne i boksen. Steinkjerbyggen headet mot mål, men en enhåndsredning signert Moss-keeper Mathias Enger Eriksen stoppet forsøket.

– Årets redning fra Mathias Eriksen her på Extra Arena, utbrøt TV 2-kommentator Truls Lereggen.

– Nok med å forsvare seg

Utover førsteomgangen tok gjestene mer og mer over og produserte flere gode målsjanser.

Ti minutter før pause fikk Alexander Håpnes en god mulighet til å utligne etter et innlegg signert Marius Cassidy. Men hodestøtet fra Moss-spilleren gikk like utenfor.

– Nå har hjemmelaget nok med å forsvare seg, konkluderte TV 2-kommentator Lereggen med da Moss vartet opp med nok et farlig innlegg like før pause.

Til pause sto det imidlertid 1–0.

Annullert scoring

Andreomgangen ble åpnet med et ordentlig smell. Et Ranheim-frispark ble lagt inn i feltet, og der ble det en ordentlig sjansebonanza for hjemmelaget. Bye avsluttet i tverrliggeren, mens en rekke andre forsøk ble blokkert og stanset av gjestene. Stadig 1–0.

56 minutter ut i kampen jublet gjestene for scoring – men forgjeves. Selv om Thomas Jakobsen sendte ballen inn i Ranheim-målet, mente dommeren at Moss-spilleren sto i offside. Dermed ble scoringen annullert.

Like etter måtte Per Ciljan Skjelbred kaste inn håndkleet.

Per Ciljan Skjelbred forlot banen haltende lørdag ettermiddag. Foto: Christine Schefte

Den tidligere utenlandsproffen og landslagskapteinen fikk seg en trøkk og haltet av banen før timen var spilt.

Enorme sjanser

Halvveis ut i andreomgangen trodde «hele Ranheim» at Tørset Johnsen skulle doble ledelsen. Men alene med keeper Enger Eriksen inne i Moss’ 16-meter evnet han ikke å finne veien til nettmaskene. Forsøket gikk like utenfor mål.

Samtidig fikk han seg en kjenning, som gjorde at han måtte byttes ut.

Så smalt det i motsatt ende. Svenske Noah Alexandersson banket ballen i tverrliggeren og ut fra kloss hold i Ranheim-boksen. Men det ville seg altså ikke for gjestene fra Østfold.

Like etter smalt det i tverrliggeren nok en gang. Denne gangen var det Moss-spiller Michee Mayonga avsluttet mot Ranheim-målet.

På overtid fikk Oliver Holden muligheten til å sette den berømte spikeren i kista alene med keeper, men heller ikke Holden klarte å overliste Enger Eriksen.

Til tross for noen enorme Moss-sjanser, slapp Ranheim unna med skrekken. Kampen endte med 1–0-seier og trønderske glis.

PS: Levanger tapte 0–1 hjemme mot Raufoss lørdag ettermiddag.