Fant knekte skruer i foten: Fryktet for karrieren

2 hours ago 8



I januar brakk ankelen. Senere kom smertene som gjorde at Zebastian Bodini var redd det var over.

Zebastian Bodini var endelig tilbake på isen lørdag. Men det var ikke gitt at han skulle klare det. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN
  • Håvard Haugseth Jensen (foto)

Publisert: 21.09.2024 19:17

NIDAROS - MANGLERUD STAR 6–2:

– Det var bare et spørsmål om jeg kunne spille hockey igjen, sier Nidaros-spilleren Zebastian Bodini.

Han står med Adresseavisen i gangen utenfor Nidaros-garderoben i Leangen ishall.

Der inne har laget nettopp jublet over 6–2-seieren i seriepremieren, i det som kickstartet Nidaros sin jakt på opprykk til eliteserien.

Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Utenfor står 27-årige Bodini og forteller om hvordan det endelig var å være på isen igjen - åtte måneder etter at han ødela ankelen i en kamp mot Furuset.

Og om den lange veien tilbake.

– Foten er vel kanskje på 80 prosent, så den er ikke helt klar. Men det begynner å nærme seg, og så får det ta den tiden den trenger. Det kommer til å ta litt tid før det blir som det var en gang i tiden, tror jeg, sier han.

Les også

To mål på 82 sekunder: Drømmestart for Nidaros

Ny smell

Bodini halter bra lørdag ettermiddag, for i den tredje perioden traff en puck den vonde foten. Akkurat der det er lite beskyttelse.

– Det kommer til å kjennes i morgen, men legen der inne får hjelpe meg. Så skal det nok bli bra, sier han.

Høyreankelen fikk seg en smell i comebacket. Det kommer til å gjøre vondt søndag, tror Bodini. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Mens lagkameratene har vært på is i flere måneder allerede, har Bodini fem treninger bak seg foran sesongstarten.

Han trodde ikke han skulle rekke det. Ikke etter tilbakeslaget etter den første operasjonen.

– Etter den første operasjonen hadde jeg ti skruer og tre plater i foten, og det gikk bra etter operasjonen. Men etter hvert begynte foten å hovne opp, og jeg kunne ikke trene, beskriver Bodini.

Etter åtte måneder var Bodini endelig tilbake på isen for Nidaros. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

– Da hadde jeg ikke troen på at det skulle gå, for jeg fikk ikke foten i et par sko før den hovnet opp. Jeg er ikke 20 år lengre, og det er lang rehabilitering etter skaden. Da var det sånn: «skal jeg gidde å gjøre det? Kommer det til å bli bra til slutt?». Men det ordnet seg ganske bra, faktisk.

– Det høres ut som du fryktet for karrieren din?

– Ja. Delvis på grunn av skadene. Delvis fordi kroppen har fått kjørt seg etter at jeg ha trent hver dag i 15–16 år. Jeg har vel ikke kroppen til en vanlig 27-åring, sier han.

Les også

- Ankelen var tvert av

– Godt for kroppen

Bodini forteller at det måtte bli en ny operasjon, der de fant ut at skruene i foten hadde knekt.

– Den første operasjonen var vel bra, men jeg var kanskje litt for tidlig på foten. Så det var ytterligere et tilbakeslag, sier han.

Etter at skruene og platene ble fjernet fra foten kjennes det veldig mye bedre ut, forteller poengmaskinen. Og han har kommet til at det kanskje ikke var så ille med en pause fra idretten.

Adresseavisen møtte Bodini rett etter ankelbruddet. Da var han usikker på om han hadde spilt sin siste kamp for Nidaros. Foto: Richard Sagen

– Det er kult å komme i gang, og det føles som en ny start. Det føles bedre nå enn før skaden, for det gikk litt tungt før det skjedde. Det er litt rart å si, men det kan være positivt også å sitte hjemme i seks måneder og la kroppen hvile. Så det var noe positivt i hvert fall, sier Bodini.

– Trengte kroppen en pause?

– Ja, det vil jeg si. For meg har det funket bra. Det kjentes lett i kroppen i dag, og jeg har mistet noen kilo mens jeg har sittet hjemme. Litt muskler, men ti kilo er borte siden før skaden. Så det er også noe positivt, tror jeg.

Les også

Han måtte finne ut hvor i all verden draktene var

Trenger tid

Bodini har vært en poengmaskin for Nidaros siden han kom til Trondheim foran 2021/22-sesongen. Han var nær ved flere anledninger også lørdag, men trenger litt tid på å komme seg i gang, tror han.

– Men det kjennes bra, og jeg håper jeg skal holde meg frisk og skadefri hele året. Hockey handler mye om selvtillit også, sier Bodini.

Det ble noen Nidaros-scoringer lørdag. Her setter Ole Christian Westad Larssen inn 3–2-scoringen. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

– Hva sier 6–2 i sesongåpningen om dere?

– Det sier at guttene har trent veldig bra under forsesongen og over hele sommeren. Vi slipper oss ned flere ganger under kampen, men det er sånt som kommer til å bli bedre med tiden også. Rundt juletiden skal alt sitte, håper jeg.

Read Entire Article