Prinsesse-gin var ikke lovlig, ifølge Vinmonopolet

3 days ago 16



På baksiden av ginflaskene står det at ginen er laget til prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts bryllup. Foto: Charlotte Førde Skomsøy

Publisert: 04.07.2024 15:15

Kortversjonen

Etiketten der Märtha Louise og Durek Verrets monogram var trykket, er i strid med reklameforbudloven, ifølge Vinmonopolet.

Det melder NRK.

Vinmonopolet opplyser til kanalen at grossisten nå har besluttet å endre etiketten og fjerne monogrammet.

Dermed vil de ikke lenger bryte med reklameforbudet.

Når dette er gjort, vil ginen bli tilgjengelig hos Vinmonopolet igjen. Sannsynligvis vil det skje på mandag.

Salget av flaskene ble stanset sist torsdag.

Her er flasken hvor prinsessetittelen til Märtha Louise blir benyttet. Flasken er spesiallaget til parets bryllup i august. Foto: Charlotte Førde Skomsøy

– Jeg har ingen kommentar til dette, foruten at flaskene vil komme i salg igjen.

Det sier Marius Vestnes i Oslo Håndverksdestilleri til Aftenposten.

Aftenposten har vært i kontakt med Märtha Louise sin manager, Carina Carlsen, for å stille henne en rekke spørsmål om saken. Hun vil ikke kommentere saken.

Sist fredag avslørt Aftenposten, etter å ha fått innsyn i dialogen mellom Vinmonopolet og Oslo Håndverksdestilleri, at polet stanset salget fordi de mente at alkoholreklameforbudet. Dette som følge av bruk av personnavnene koblet til salget av alkoholen.

I tillegg var etiketten på produktet som ble meldt inn til Vinmonopolet, en annen enn etiketten på flaskene som ble levert til Vinmonopolets butikker.

Produsenten skrev i korrespondansen med polet at både Märtha Louise og Durek Verett var svært delaktig i både produksjonen av ginen, og utformingen av etiketten på flasken.

Det har derimot Vinmonopolet betvilt.

Fredag forrige uke ble det også kjent at Helsedirektoratet oppretter tilsynssak mot prinsesse-spriten. Det var alkovettorganisasjonen Av- og til som meldte saken til myndighetene.

Read Entire Article