Premier League-helt trodde fotballspillere var godt trent. Så fikk han innblikk i Ingebrigtsens trening.

1 month ago 26



– Når folk sier at fotballspillere er så godt trent, så ler jeg bare. De må se hva løperne gjør, sier den gamle Leeds-helten Danny Mills.

Jakob Ingebrigtsen var suveren under EM tidligere i sommer og tok to gull. På 5000-meteren tok George Mills sølv. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
  • Odd Inge Aas

Publisert: 24.07.2024 21:33

Kortversjonen

Mannen med 19 landskamper for England så i juni sønnen George (25) utfordre Jakob Ingebrigtsen om EM-gullet på 5000 meter. Nordmannen vant duellen, men for unge Mills var sølvet det definitive gjennombruddet.

Faren Danny spilte for blant andre Leeds og Manchester City i verdens tøffeste liga, men gjennom sønnen har han nå fått en innblikk i hverdagen til Ingebrigtsen og resten av verdenseliten.

– De lever i en annen verden. Fotball er tøft, men løping er ti ganger tøffere. Det krever en voldsom disiplin, sier 47-åringen.

George Mills i er i dag en del av en treningsgruppe som i stor grad trener etter den såkalt norske modellen. Det betyr at treningsuken hans gjennom vinteren i stor grad er lik den Ingebrigtsen har.

– Det krever en streng disiplin og er utrolig tøft. Det er en latterlig mengde med kilometer, noen ganger løper de 200 km i uken. Det de gjør er ren dedikasjon. De løper og løper og løper, sier pappa Danny Mills til Aftenposten.

Han sier sønnen har bestemt seg for å luke bort alt i livet som ikke hjelper ham til å bli en bedre løper.

Han har sett hvor dedikert sønnen er i treningsarbeidet.

– Det gjør ham jo litt sær, han er annerledes. Han får noen stikk fra søsken og kamerater, men målet hans er å vinne medaljer, sier Mills.

– Vi ser hva de må ofre for å komme til dette nivået og hva de forsaker og velger vekk. George har jo ikke et liv, og det vil han gladelig innrømme, men han elsker det, sier Mills.

Han legger til at sønnen har veldig gode venner og et godt miljø blant løperne.

Danny Mills var strålende fornøyd etter sønnens EM-sølv. Foto: Odd Inge Aas

Mener Ingebrigtsen er fenomenal

Danny Mills er fortsatt tett på toppfotballen. Hans andre sønn Stanley er en del av troppen til Premier League-klubben Everton.

– Når folk sier at fotballspillere er så godt trent, så ler jeg bare. De må se hva løperne gjør.

– Fotballspillere klager «åh, vi er så slitne, vi har spilt åtte kamper den siste måneden!» Virkelig? Kom igjen! Se hvordan løperne trener, sier Mills.

Han har virkelig latt seg imponere av det Ingebrigtsen gjør.

– Han er fenomenal, så enkelt er det, sier Mills.

Han trekker frem nordmannens evne til å ta kontroll i løpene.

– Du må være den sterkeste for å kontrollere løp på den måten han gjør.

– Slike ting kommer ikke enkelt. Det krever enorme offer og dedikasjon.

Tror på medaljekamp i OL

George Mills har flere ganger dukket opp i den norske podkasten Breaking Marathon Limits den siste tiden. Der prater han løping med Kristian Ulriksen, som er blitt godt kjent med briten.

– Han er en veldig seriøs utøver. Målsettingen hans er å tette luken og slåss med Jakob, og det har han dedikert livet sitt til, sier Ulriksen.

Han sier Mills omtrent har vært på treningsleir kontinuerlig siden september i fjor. Gjennom vinteren er han i lange perioder i Sør-Afrika for å trene i høyden.

– Når du kommer på et høyt nivå, så innser du også hvor langt det er opp til de beste. Han skjønte at hvis han skulle komme dit selv, så måtte han ta grep, sier Ulriksen.

Han tror Mills kan ta medalje på 1500-meteren i OL og anser ham som kandidat på lik linje med norske Narve Gilje Nordås. Å snakke om gull tror han imidlertid er usannsynlig.

– Men først må han komme seg til finalen. Semifinalen blir et slagsmål, advarer nordmannen.

Read Entire Article