Politiet undersøker båt etter melding om sprengstoff

1 month ago 42



Massiv politiaksjon i Danmark:

Et stort havneområde i den danske byen Lohals er sperret av mandag, og politiet har evakuert over 50 mennesker fra området.

 Michael Bager / Ritzau / NTB
BEVÆPNET POLITI: Det pågår en massiv politiaksjon i Lohals på Fyn mandag. Foto: Michael Bager / Ritzau / NTB

Publisert 29.07.2024 13:26 Sist oppdatert 1 minutter siden

Det pågår en stor politiaksjon i nærheten av et havneområde i Langeland på Fyn i Danmark mandag morgen, og det er sperret av et stort område. 

Politiet skal ha bevæpnet seg, melder flere danske medier. 

– Havnen er helt avsperret, og det er 10-12 politibiler der. Det er ambulanse, det er droner oppe, politiet har vært ute med båt, og det har nettopp vært et helikopter her, sier en restauranteier i området til danske DR

Lite informasjon fra politiet

Fyns politi bekreftet først aksjonen i et innlegg på X, men uten å kommentere hvorfor. 

– Vi kan ikke si mer på nåværende tidspunkt, men vil melde mer så snart vi kan. Folk i området må følge politiets anvisninger, skriver politiet.

I en oppdatering klokken 11.09 bekrefter politiet i en pressemelding at det muligens dreier seg om funn av eksplosiver, uten at det er bekreftet. 

Det ble raskt iverksatt en evakuering av området, og politiet bekrefter at rundt 50 personer er blitt evakuert. 

– Status er at politiet holder på å undersøke en anmeldelse, som involverer en person og muligvis sprengstoff på en båt i havna i Lohals. Om det faktisk er sprengstoff på stedet, er fortsatt uvisst, skriver Fyns politi en oppdatering rett over klokken 13. 

Flere rykter

Lokalavisen Fyn Amt skriver at bombegruppen er observert på stedet, og at politiet undersøker et spesifikt hus i området. 

Sjefen for havneområdet i byen Lohals, Birger Printz, anslår overfor TV 2 Fyn at opptil 400 mennesker kan være berørt av politiaksjonen. 

– Det er en voldsom situasjon for en liten by som Lohals. Jeg håper politiet snart vil avsløre hva som faktisk skjedde. Det går mye rykter om sprengstoff og automatvåpen, men vi vet ingenting, for hele området er sperret av, sier Printz til den danske kanalen. 

Politiet bekrefter i en pressemelding at de har forståelse for at aksjonen kan skape utrygghet for befolkningen i området, men understreker samtidig at de jobber for spreng for å løse situasjonen. 

Read Entire Article