Politiet stålsetter seg – venter voldsomme demonstrasjoner i kveld

1 month ago 21



LIVERPOOL/OSLO (Aftenposten): Britisk politi gjør seg klare for en ny kveld med opptøyer i flere byer i Storbritannia. Over 6000 spesialiserte politifolk er utplassert i gatene onsdag for å håndtere protestene.

I Liverpool samler motdemonstrantene seg onsdag kveld. Det er ventet høyreradikale protester og motdemonstrasjoner. Foto: Siri Øverland Eriksen

Publisert: 07.08.2024 20:53 | Oppdatert: 07.08.2024 21:08

Klokken 20.00 lokal tid er hundrevis av mennesker er samlet utenfor veldedighetsorganisasjonen Asylum Link Merseyide i Liverpool.

Flere av dem holder plakater med anti-rasistiske budskap, mange veiver også med det palestinske flagget høyt.

—De siste ukene har nazister og rasister herjet i England. Vi er her for å ta gatene våre tilbake, sier Rena Baroud.

Onsdag kveld har politiet kartlagt at det skal være rundt 100 planlagte høyreradikale demonstrasjoner og 30 motprotester på ulike steder i England.

Tusenvis av ekstra politi er satt i beredskap, og mer enn 6000 spesialiserte politifolk er mobilisert i forkant av den forventede volden og urolighetene som kan skje i løpet av kvelden, melder Sky News.

Det er 43 politidistrikter i England og Wales. Politiet stålsetter seg for demonstrasjoner i 41 av dem.

En politikilde sier til The Times at «utsiktene er dårlige», men at politiet er klare for å svare.

På sosiale medier hevdes det at det er asylmottak og advokatfirmaer som bistår migranter som er mål for kveldens demonstrasjoner. Som svar har antirasistiske og antifascistiske grupper organisert motdemonstrasjoner i en rekke byer.

Etter en uke med opptøyer har over 400 mennesker blitt arrestert i forbindelse med uroen. Opptøyeren startet etter drapene på tre små jenter i Southport i Nord-England.

I Liverpool samlet motdemonstrantene seg. Det er ventet høyreradikale protester og motdemonstrasjoner. Foto: Yves Herman, Reuters/NTB

Stenger butikker for kvelden

Frykten for vold øker i lokalsamfunnene rundt om landet. Bedriftseiere har stengt arbeidsplassene sine, og flere restauranter og butikker beskytter vinduene slik at de ikke skal bli knust i løpet av natten.

Butikkvinduer dekkes til i påvente av anti-immigrasjonsprotester i Northampton.   Foto: Joe Giddens, AP/NTB

Met Police opplyser at over 1300 offentlige ordensoffiserer er blitt utplassert over hele London. Også hundeførere og etterretningseksperter er også tilgjengelige, skriver BBC.

Greater Manchester Police har sendt ut en melding til lokalsamfunnet at de har tunge ressurser på plass og jobber døgnet rundt.

Read Entire Article