Politiet om Se og Hørs bildebruk: – Uheldig

1 month ago 36



Tirsdag har Se og Hør trykket bilder som skal vise skadene i leiligheten der Marius Borg Høiby (27) anklages for å ha utøvd vold. Det misliker Oslo-politiet.

 Kristoffer Søvik / TV 2
PUBLISERTE BILDER: Slik ser tirsdagens Se og Hør ut. I bladet finnes tre bilder som skal vise åstedet. Foto: Kristoffer Søvik / TV 2

Publisert 13.08.2024 12:35

I forrige uke ble det kjent at Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marits sønn, er siktet for vold og skadeverk etter en hendelse på Frogner i Oslo.

Meldingen kom inn til politiet klokken 12.30 søndag 4. august, og klokken 16.10 ble Høiby pågrepet ved Jansløkka skole etter avtale med politiet.

Over et døgn senere, klokken 15.39 mandag 5. august, ble han løslatt fra sentralarresten.

Vil avhøre Høiby

Nå, over en uke senere, har politiet for første gang valgt å stille til intervju om saken. Politiadvokat Henriette Taxt Rødstadli ønsker likevel ikke å si stort om etterforskningen på nåværende tidspunkt.

– Det er foretatt noen vitneavhør og et innledende avhør av fornærmede, sier Taxt Rødstadli. 

Hun forteller at de er i dialog med siktedes forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, om å få gjennomført et avhør med Borg Høiby. 

– Er det aktuelt å endre eller utvide siktelsen? 

– Etterforskning er en dynamisk prosess, og etter hvert som man skrider frem og får nye opplysninger så kan det bli nødvendig, og det er heller ikke uvanlig, at en siktelse justeres, sier politiadvokaten. 

Bilde av kniv

Tirsdag morgen, da dagens utgave av Se og Hør sto klar i norske butikkhyller, fikk mange seg en stor overraskelse.

Bladet har fått tak i og valgt å publisere bilder som skal vise innsiden av leiligheten der Høiby er siktet for å ha utøvd vold og skadeverk.

TV 2 har ikke fått verifisert at bildene som Se og Hør har publisert, faktisk er tatt inne i leiligheten.

På et av bildene står en kniv i veggen, og TV 2 er kjent med at politiet har beslaglagt en kniv som sto inn i en vegg i leiligheten der de har siktet ham for å ha utøvd volden. I leiligheten var det også store materielle skader.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
LEILIGHETEN: I denne leiligheten på Frogner mener fornærmede at volden skjedde. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

TV 2 vet heller ikke om bildene som Se og Hør har publisert, er en del av politiets etterforskningsmateriale.

– Politiet er kjent med at det har fremkommet noen bilder i media, men fra vår side er det for tidlig å bekrefte eller avkrefte noe rundt hvordan denne leiligheten så ut. Det jeg kan si, er at skadeverket, altså det som er omtalt i siktelsen, har skjedd på samme sted – i leiligheten, sier Taxt Rødstadli.

– Hva tenker politiet om at Se og Hør publiserer bilder fra et åsted bare en uke inn i en etterforskning?

– Jeg vet ikke hvor Se og Hør har disse opplysningene fra. Jeg tenker på en måte at det er uheldig, men det er pressens valg å publisere det.

 Agnes Mogstad / God Morgen Norge
SVARER: Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen, her på God Morgen Norge i januar i år, forsvarer publiseringen. Foto: Agnes Mogstad / God Morgen Norge

– Riktig å vise frem

TV 2 har snakket med Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen. Han forsvarer publiseringen.

– Jeg mener det er riktig å vise frem åstedet fordi det får frem dramatikken og alvorlighetsgraden i saken, sier Andersen.

– Jeg leser at politiet vurderer å endre siktelsen mot Høiby, og i den forbindelse er det viktig å vise frem denne dokumentasjonen, sier han.

Andersen ønsker ikke å si hvordan de fikk tak i bildene, eller om de har betalt for å bruke disse.

 Otto Rognstad / TV 2
PÅGREPET HER: Marius Borg Høiby (27) ble pågrepet ved Jansløkka skole, like i nærheten av kronprinsparets residens på Skaugum. Foto: Otto Rognstad / TV 2

Politiet har bekreftet at Høiby og den fornærmede kvinnen har en relasjon. Det er ingen andre fornærmede i saken.

Etter det TV 2 kjenner til, hadde kvinnen synlige merker etter slag i bakhodet. Hun skal senere ha fått påvist hjernerystelse. Samtidig opplyser politiet at de ikke er kjent med at hun har fått noen alvorlige skader.

Read Entire Article