Politiet om Høiby-opptak: – Det er våre ansatte som snakker

1 week ago 7



Oslo-politiet bekrefter for første gang at et lydopptak publisert i Se og Hør er av politiets samtale med Marius Borg Høiby i fjor.ß

Marius Borg Høiby etter Vennskapskamp i fotball på Skaugum stadion i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert: 11.09.2024 14:40 | Oppdatert: 11.09.2024 15:10

Tirsdag bekreftet Oslo politidistrikt overfor Aftenposten at tjenestepersoner i politiet i fjor hadde en forebyggende samtale med Marius Borg Høiby.

Det gjorde de etter at Se og Hør hevdet at politiet i fjor høst oppsøkte kronprinsessens sønn hjemme på Skaugum for å «advare ham». Både tirsdag og onsdag har Se og Hør publisert lydopptak de hevder er av en samtale Høiby hadde med politiet.

Og onsdag bekrefter pressesjef Unni Grøndal til Aftenposten at opptaket er fra samtalen politiet hadde med Høiby i 2023.

Hun bekrefter også at det er ansatte fra Oslo politidistrikt som høres i samtalen. Politiet sier imidlertid det ikke er deres opptak.

I opptaket som er publisert kan man høre politiet gi ulike råd til Høiby og det snakkes blant annet om kokainbruk. Aftenposten kjenner ikke til opprinnelsen til opptaket og i hvilken kontekst uttalelsene kommer.

– Nødvendig

Tirsdag sa Frode Larsen, enhetsleder i Oslo politidistrikt, at samtalen var et forebyggende tiltak.

– Politiet foretar jevnlig forebyggende samtaler med enkeltpersoner som kan oppholde seg eller befinner seg i et kriminelt miljø. Samtalene er et tidlig forebyggende tiltak, sa tirsdag.

Politiet vurderte at det var hensiktsmessig å gjennomføre en slik samtale med Høiby, sier han.

– Det ble også vurdert nødvendig fordi politiet har et utvidet ansvar for sikkerheten til kongehuset og kongefamiliens medlemmer. Konkrete vurderinger rundt årsaken til samtalen eller innholdet i denne, ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på, sier Larsen.

Siktet for vold

Høiby er siktet for trusler, kroppskrenkelse og skadeverk mot en ekskjæreste som har status som fornærmet.

Samtidig har to andre ekskjærester av Høiby, Juliane Snekkestad og Nora Haukland, fått status som fornærmet. De har anklaget 27-åringen for fysisk og psykisk vold i sosiale medier, og de har begge vært inne til avhør hos politiet. Kronprinsessen sønn er ikke siktet i disse sakene.

Politiet hadde ingen innvendinger mot at Høiby forlot landet. Likevel har de sagt at Høiby ikke er ferdig avhørt.

I forrige uke ble det kjent at Marius Borg Høiby er ilagt besøksforbud og ikke får kontakte ekskjæresten.

Read Entire Article