Politico: Stoltenberg blir ny leder for Den internasjonale sikkerhetskonferansen i München

6 days ago 9



Den internasjonale sikkerhetskonferansen i München er en årlig sikkerhetskonferanse som foregår i München. Ifølge Politico kommer den nåværende lederen, Christoph Heusgen, til å gå av etter 2 år i sjefsstolen.

Den internasjonale sikkerhetskonferansen i München ønsker ikke å kommentere saken til NRK.

– Angående mediedekningen om stillingen som leder, vennligst vær oppmerksom på at sikkerhetskonferansen i München aldri offentlig kommenterer avgjørelser om personal- og styreanliggende før vi har noe å kunngjøre. Vennligst følg med, skriver sikkerhetskonferansen på X.

Munich Security Conference på X

Sikkerhetskonferansen i München skriver på X at de aldri offentlig kommenterer avgjørelser om personal- og styreanliggende før de har noe å kunngjøre.

Faksimile: Munich Security Conference / X

Sikkerhetskonferansen i München startet som et uformelt diskusjonsforum for forsvarspolitikk, men har med årene fått en bredere sikkerhetspolitisk dagsordenen. Den samler årlig en rekke statsledere, politikere, forskere og toppledere.

Går av som Nato-sjef i oktober

Stoltenberg har vært generalsekretær i Nato siden 2014 og er inne i sin siste måned i toppjobben. Hans periode utløp i utgangspunktet 1. oktober 2023, men den ble forlenget til 1. oktober 2024. Før det hadde hans periode blitt forlenget tre ganger tidligere.

Mark Rutte tar over som Natos generalsekretær 1. oktober.

Publisert 12.09.2024, kl. 16.30 Oppdatert 12.09.2024, kl. 16.55

Read Entire Article