Polen hevder russisk rakett kom midlertidig inn i polsk luftrom

1 month ago 22



  • 18 bortførte funnet i live i Mexico

    18 personer er kommet til rette etter å ha blitt bortført nordvest i Mexico.

    Myndighetene mottok fredag flere telefonhenvendelser om bortføringene fra flere husstander i et arbeiderklassestrøk i byen Culiacan i delstaten Sinaloa. Det opplyser delstatsmyndighetene.

    Sju andre som også ble bortført fredag, er ennå ikke kommet til rette, opplyser myndighetene videre.

    Ni av de 18 som er kommet til rette, er barn, og de øvrige ni er voksne. Letingen fortsetter etter de øvrige bortførte.

  • Over 200 bortførte fra skole i Nigeria er sluppet fri

    Over 200 elever og ansatte som var blitt bortført fra en skole i Nigeria tidligere denne måneden, er sluppet fri.

    Det opplyser guvernørkontoret i delstaten Kaduna søndag morgen.

    Bortføringen skjedde 7. mars i Kuriga, nordvest i delstaten. Det var den første massebortføringen i Nigeria siden 2021.

    Kadunas guvernør Uba Sani opplyser at landets nasjonale sikkerhetsrådgiver hadde koordinert frigivelsen av barna. Han hadde tidlig søndag morgen ingen detaljer.

    De væpnede mennene som sto bak bortføringen, krevde i forrige uke et beløp som tilsvarer i overkant av 7,4 millioner kroner for å sette fri barna og de ansatte.

  • Mann påført kuttskader på Myre i Vesterålen

    En mann måtte natt til søndag behandles for kuttskader etter en voldsepisode på Myre i Øksnes kommune i Vesterålen.

    – Han er ikke alvorlig skadd, sier operasjonsleder Ulf Slettan i Nordland politidistrikt til NTB. Politiet fikk melding om hendelsen ved 2-tiden natt til søndag.

    Han opplyser at to personer er pågrepet og fraktet til arresten i Sortland. Politiet har ikke fått klarhet i hendelsesforløpet.

  • Haugesund: Mann til sykehus med stikkskader

    En mann i slutten av 20-årene er innlagt på Haugesund sykehus der han behandles for stikkskader etter en voldshendelse i Haugesund sentrum.

    Politiet kjenner ikke omstendighetene rundt voldsepisoden, som de fikk melding om klokken 1.45. To menn i starten av 20-årene er pågrepet og siktet i saken.

    – Det er alltid alvorlig med stikkskader, men fornærmede er ikke livstruende skadet, sier operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sørvest politidistrikt til NTB.

    Hun opplyser at de involverte i sakeen er kjent for politiet.

  • Kinesisk-eid skip truffet av rakett utenfor Jemen

    En kinesisk-eid oljetanker er truffet av en ballistisk rakett som Houthi-militsen i Jemens skjøt mot fartøyet, ifølge den amerikanske sentralkommandoen Centcom.

    Trefningen forårsaket en brann som ble slukket, og både fartøyet og mannskapet skal være i sikkerhet, opplyste UK Maritime Trade Operations (UKMTO) lørdag kveld. Skipet er nå på vei til en havn.

    Natt til søndag kommenterte også Centcom angrepet.

    – Det er ikke meldt om skader på personer, og fartøyet har gjenopptatt kursen, uttaler Centcom.

    Brannen ble slukket etter 30 minutter, ifølge Centcom.

    Oljetankeren ble senere observert på vei ut av Rødehavet og inn i Adenbukta, viser opplysninger fra nettstedet Marinetraffic.

    Ifølge UKMTO skjedde angrepet 23 nautiske mil vest for havnebyen Mokka i Jemen.

    Den iranskstøttede Houthi-militsen i Jemen har de siste ukene angrepet en rekke skip i Rødehavet og har varslet opptrapping dersom ikke de israelske angrepene på Gazastripen stanser.

  • Tre antatt omkommet i boligbrann i Sverige

    Tre mennesker antas å være omkommet i en brann i en bolig i Örebro i Sverige.

    Svensk politi ble varslet om brannen like etter midnatt natt til søndag.

    Boligen var overtent da redningsmannskaper kom fram til stedet. Brannen var så omfattende at huset kommer til å brenne ned, opplyste politiet natt til søndag.

    – Det er en familie som bor på eiendommen, sier operasjonsleder Olle Lund i Bergslagen politidistrikt til nyhetsbyrået TT.

    Fire personer hadde klart å ta seg ut av huset. De fortalte til politi og redningsmannskaper at det var igjen tre personer inne i boligen. De tre fryktes omkommet, opplyser politiet.

    De fire som slapp unna med livet i behold, har fått legehjelp. De pårørende er informert, opplyser Lund. Han sier at det ikke er noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt.

  • Flere trær kappet med motorsag og lagt over veien på Vestlandet

    Ukjente personer har kappet ned flere trær med motorsag og lagt trærne over fylkesvei 614 og riksvei 5 ved Florø lørdag kveld og natt til søndag. Flere biler kjørte inn i trærne.

    – Ingen er kommet til skade, men det er bare flaks, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til NTB. Han sier de ser svært alvorlig på sakene.

    Klokken 23.30 fikk politiet melding om at flere trær var kuttet ned og lagt over veibanen på fylkesvei 614 mellom Magnhildskartunnelen og Grov i Kinn kommune. He

  • Ukrainsk drone- og rakettangrep mot Krim

    En person skal være drept og fire såret i et ukrainsk drone- og rakettangrep mot havnebyen Sevastopol på Krim-halvøya, ifølge Russland.

    Russisk luftvern skjøt ned mer enn ti raketter og flere droner lørdag kveld, står det i en melding fra det statlig kontrollerte russiske nyhetsbyrået Tass.

    Den russiskutnevnte ordføreren i Sevastopol, Mikhail Razvozjajev skriver på Telegram at en 65 år gammel innbygger i byen ble drept av vrakrester fra en rakett og at fire andre ble såret. Han kaller dette «det m

  • USA i kamp mot houthi-droner over Rødehavet

    Amerikanske styrker har skutt ned droner fra Houthi-militsen over Rødehavet, opplyser USAs militærledelse.

    Den amerikanske sentralkommandoen (Centcom) uttalte natt til søndag norsk tid at amerikanske styrker i Rødehavet, blant annet på marinefartøyet USS Carney, hadde registrert seks fra Houthi-militsen bevege seg over den sørlige delen av Rødehavet.

    Fem av dronene styrtet i sjøen, mens den sjette fløy inn mot land igjen over opprørskontrollert område av Jemen, står det i Centcom-uttalelsen.

    USA har styrker i Rødehavet for å ivareta sikkerheten for sivile handelsfartøy etter at den iranskstøttede Houthi-militsen siden Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober har gjennomført en rekke angrep mot kommersielle skip som passerer gjennom Rødehavet via Suezkanalen.

    Amerikanske styrker har siden gjennomført en rekke angrep mot Houthi-militsen.

  • Mann i 80-årene kjørte i feil retning på motorveien ved Gardermoen

    Politiet på Romerike fikk natt til søndag mange meldinger om en bil som kjørte nordover i sørgående kjøreretning på E6 nord for Gardermoen.

    Operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt opplyser at politiet fikk stanset bilen ved Dal og dirigerte den av motorveien.

    – Bilføreren, en mann i 80 årene, skulle kjøre sørover mot Drammen fra Gardermoen. Han blir anmeldt og hans førerrett blir midlertidig tatt i beslag, sier Marstad.

  • Ingen pågrepet etter skyting på Tøyen i Oslo

     Lise Åserud / NTB

    Politiet er ved Hersleb videregående skole der en mann ble skutt lørdag. Politi og ambulanse er på stedet. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: Lise Åserud / NTB

    Ingen er søndag morgen pågrepet etter at en mann ble skutt ved Hersleb videregående skole på Tøyen i Oslo lørdag kveld.

    Det opplyser krimleder Mona Nordby i Oslo politidistrikt til NTB. Hun vil ikke si noe om politiet har konkrete navn på mistenkte.

    – Vi har etterforsket saken i hele natt, men foreløpig er ingen pågrepet. Andre detaljer kan vi ikke gå ut med nå, sier Nordby.

    Politiet ble varslet om flere skudd avfyrt ved Hersleb skole på Tøyen klokken 19.53 lørdag kveld. En mann i 40-årene ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden hans er den samme søndag morgen.

    Den skadede mannen er kjent for politiet fra før. Vitner skal ha hørt tre eller fire skudd. Politiet mistenker at det dreier seg om et målrettet angrep.

    – Vi vet lite om årsaken til hendelsen, men en hypotese er at det er et målrettet angrep i en bakenforliggende konflikt, så det er ingen fare for øvrig befolkning slik vi ser det nå, sier innsatsleder Tonje Brandrud.

  • Read Entire Article