Plutselig var bjørnen inne i klasserommet

1 month ago 34



Ian Sawrey trodde ikke sine egne ører da kona ringte og sa at hun trengte hjelp fordi det var en bjørn i klasserommet hennes.

 Ian Sawrey
TIDLIG UTE: Bjørnen er nok ikke i riktig alder ennå, men dro på skolen likevel. Heldigvis hadde elevene der noen dager igjen av sommerferien. Foto: Ian Sawrey

Publisert 14.08.2024 18:47 Sist oppdatert nå

– Jeg måtte be henne gjenta det, forteller Ian Sawrey til TV 2.

Kona Elaine Salmon var på telefonen. Han syntes det hørtes ut som at hun sa:

Big surprise!

Når han får summet seg forstår han hva hun faktisk har sagt.

Overraskende oppførsel

Salmon er lærer ved en skole i nærmiljøet, og ordnet i stand klasserommet før høstens skolestart. Da hun kom tilbake fra en kort tur bort til skolens kontor oppdaget hun at en hårete gjest hadde brutt seg inn i lokalene.

– Bear surprise?? Det han trodde var big surprise?

Sawrey satt selv i et møte da kona ringte og fortalte at en bjørn hadde forvillet seg inn i klasserommet. 

Han forteller at han heiv seg rundt, og kom kona til unnsetning. Med bjørnen i hvitøyet fant han frem mobilen og dokumenterte den unike hendelsen.

– Jeg ropte «hei, bjørn», og alt sånt. Jeg har aldri ropt på en bjørn før, sier Sawrey som ble overrasket over bjørnens rolige oppførsel.

Måtte inn i klasserommet

Til tross for at bjørnen var relativt ung i alder, har amerikaneren stor respekt for dens skarpe klør og tenner.

Sawrey forteller at de både banket på vinduet og ropte etter bjørnen for å få den til å komme til deres side av klasserommet.

–  Jeg sier «Oh shit!» flere ganger, for bjørnen virket ikke redd for mennesker i det hele tatt. Den kom rett bort til oss ved vinduet, sier han.

 Ian Sawrey
SKOLEMASKOT: Skolen Peak to Peak Mountain Charter i Sør-California har faktisk en bjørn som skolemaskot. Kanskje det var derfor denne bjørnen ville inspisere skolen. Foto: Ian Sawrey

Salmon og Sawrey var på ingen måte ute etter salg av skinn eller skuddsalver. Tvert i mot var de mest opptatt av å få bjørnen trygt ut av rommet. Det ble ikke gjort uten risiko.

– Døra åpnet seg innover, så jeg måtte inn i klasserommet og holde døren åpen der selv. Jeg forsøkte å stå bak døra, men det var gjenstander der, så jeg sto halvveis bak og halvveis ute, forteller Sawrey.

Det som fort kunne endt opp som en ekte bjørnetjeneste, endte heldigvis godt. Da Sawrey fikk åpnet døren, gikk bjørnen rolig ut av klasserommet.

Ute etter mat

Ekteparet har bodd i området i 16 år og forteller at bjørneinnbrudd slettes ikke tilhører sjeldenhetene. Oftest er de i likhet med Gullhår ute etter noe å spise på.

Selv tøyser ektemannen med at det var konas etternavn, Salmon, som tiltrakk bjørnen i første omgang.

– Det var kanskje derfor bjørnen ville til dette klasserommet, sier han.

Den neste natten viste overvåkningskameraet at bjørnen kom tilbake til skolen. Det kan med andre ord tyde på at bjørnen fremdeles har et par stoler å prøvesitte før han finner den som er akkurat passe til skolestart.

Read Entire Article