Påkjørsler bakfra nok en gang

3 hours ago 4



Det er så å si hver dag vi leser enten i nettavisen eller i papirutgaven om påkjørsler bakfra, mer eller mindre alvorlige.

Trafikkreglene er helt klare på det som omhandler om å holde avstand til kjøretøyet foran. Likevel skjer det altså daglig at kollisjoner av denne typen skjer, sågar rimelig sikkert flere ganger daglig, men som da ikke nevnes i media.

Det hevdes med rette at forholdet skyldes uoppmerksomhet, men dessverre tror jeg det også ofte forekommer at mange sjåfører ikke beregner avstanden og dermed stopplengden ved en kraftig oppbremsing av den forankjørende.

I tillegg finnes det sannsynligvis flere som bare tar sjansen på at kjøretøyet foran ikke bråbremser Det er heller ingen tvil om at en påkjørsel bakfra alltid vil være sjåføren av det kjøretøyet som medførte kollisjonen sin feil og dermed ansvar. Det «skyldes» på at mange sjåfører mister oppmerksomheten i flere sekunder ved bruk av skjermen som er plassert i midten av bilen, stor eller mindre.

Så kommer selvsagt spørsmålet om noe kan gjøres med alle disse unødvendige påkjørslene bakfra. Siden alminnelig vurderingsevne og sunn fornuft for enkelte tydeligvis ikke er nok, så mener jeg at straffen for slike feil må bli adskillig strengere enn den synes å være i dag.

Etter min mening bør politiet kunne ilegge kraftige bøter som virkelig svir i lommeboka. Da med henvisning til trafikkreglenes §3 som alle bør kjenne og rette seg etter. I noe mer alvorlige tilfeller, der hvor kollisjonen har medført personskade bør førerkortet i tillegg bli fratatt for en periode.

Sagt med andre ord, så bør slike helt unødvendige påkjørsler bakfra straffes svært hardt økonomisk for den skyldige part.

Først da tror jeg de fleste vil tenke seg mer om før de legger seg omtrent helt opp i «baken» til kjøretøyet foran seg, og da uten sjans til å kunne stoppe dersom kjøretøyet foran plutselig måtte bremse noe hardere enn forventet av en eller annen årsak.

Read Entire Article