På innsiden av landslagsflyet: – De kommer til å sitte godt

1 week ago 8



En brutal reise, sier Ståle Solbakken. Men det skal ikke stå på komforten.

 Innsiden av et lignende fly som det landslaget skal sitte i på vei til Almaty i Kasakhstan. Foto: NTB/Imago
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 04.09.2024 17:57

– De kommer til å sitte godt på vei til Kasakhstan, sier Christian Kamhaug til VG.

Hver uke leder han podkasten «Flypodden» og er svært interessert i flyverden.

Da VG tar kontakt har han allerede bitt seg merke i flyet som landet på Gardermoen onsdag formiddag. Senere samme dag tar det av i retning den tyrkiske hovedstaden Ankara, før det skal ende opp i Kasakhstan.

Erling Braut Haaland og landslaget trente på Ullevaal onsdag før avreise til Kasakhstan. Foto: Lise Åserud / NTB

Der spiller det norske landslaget sin første tellende landskamp på nesten elleve måneder. Før det venter altså en rundt 12 timer lang flyreise.

– Vi har lagt planer i detalj hele veien slik at vi skal være best mulig forberedt. Vi kommer frem midt på natten torsdag og kommer hjem igjen morgen/formiddag på lørdag og skal spille mandag. Så det er mye reising, sier landslagssjef Ståle Solbakken til pressen onsdag morgen.

– Det er en brutal reise, legger Solbakken til.

Den brutale reisen legges til rette av flyselskapet Beond. Selskapet er fra Maldivene og beskriver seg selv som «Det første, rene luksus-flyselskapet som har som mål å gi deg en eksepsjonell opplevelse ombord som overgår dine forventninger».

– De flyr vel til vanlig bemidlede turister «in style» som de selv sier, forteller Kamhaug.

Christian Kamhaug

Flyekspert med egen podkast.

– Vanligvis har dette flyet seks seter i bredden, men denne har fire. Du kan også legge setene ned helt flatt. Jeg vil kalle det et business class pluss, sier han.

Flyet har 68 seter som alle kan legges ned. Det er første gang akkurat dette flyet er i Norge.

«Kundene vårene vil bli imponert over dette fantastiske flyet og vil være i ekstase over servicen de vil motta fra start til slutt», har Beond-direktør Tero Taskila uttalt til egen nettside.

Slik ser flyet ut som skal ta landslaget til Kasakhstan. Foto: Skjermdump fra Beonds nettside

– Vi har fått det fineste flyet du kan få på den turen, sier Ståle Solbakken.

Norges Fotballforbund opplyste tidligere i uken at de betaler 3,7 millioner kroner for flyet til Kasakhstan.

– Å chartre et fly over en slik distanse er dyrt, nærmere 4 millioner kroner. NFF har sett oss nødt til å oppgradere flystandarden, slik at spillerne får gode seter og så god restitusjon og søvn som mulig, fortalte økonomisjef Kai Erik Arstad i forbundet til NTB.

På grunn av flyforbudet over Russland blir reisen mye lengre enn den ville vært uten. Kasakhstan er også tre timer foran Norge, så landslaget lander midt på natten.

Kampen er fredag klokken 16 norsk tid. Landslaget får en trening torsdag ettermiddag.

Solbakken sier landslaget vil leve etter norsk tidssone mens de er der.

– Kommer dere ned tidsnok mener du?

– Ja, alt dette er jo vurdert nøye av de som har mest greie på det. Vi tror vi har gjort det riktig, men vi vet ikke, sier Solbakken.

– Har du fått noen tips av Brann-gutteneBrann-gutteneFelix Horn Myhre og Mathias Dyngeland er begge tatt ut på landslaget. som nettopp har gjennomført samme reise?

– Vi skal vel ikke ta med alle tipsene deres, etter det som skjedde der, sier Solbakken og smiler, vel vitende om at Brann til slutt røk ut av Conference League etter å ha tapt 0–3 (2–3 sammenlagt) i Almaty.

Read Entire Article