– For mange spillere presterte ikke på sitt beste nivå

2 days ago 5



Tirsdag får Liverpool første smakebit på det nye Champions League-formatet. Og det er en revansjesugen gjeng som gjester AC Milan.

Foto: DANIEL DAL ZENNARO / EPA / NTB

Publisert: 16.09.2024 20:40

– Vi skal være skuffet etter å ha tapt på hjemmebane. Er du ikke det etter å ha tapt for Nottingham Forest, så er noe galt, sier Liverpool-manager Arne Slot.

Nederlenderen innledet Liverpool-karrieren med tre strake seirer, deriblant 3–0 mot erkerival Manchester United, før landslagspausen.

Lørdag gikk de imidlertid på et sjokktap da Nottingham Forest vant 1–0 på Anfield. Slot fikk mandag spørsmål om mangel på rotasjon av startelleveren er noe av grunnen til tapet.

– Alle kan mene hva de vil, men det blir for enkelt å gi rotasjon skylden. For mange spillere presterte ikke på sitt beste nivå, sier Slot.

Se høydepunktene fra 0–1-tapet her.

Nederlenderen forventer en helt annen type kamp når de innleder Champions League borte mot AC Milan tirsdag kveld. Det samme gjør keeper Alisson.

– Morgendagen er en mulighet for oss til å vende tilbake til det vi gjorde i starten av sesongen. Mot Forest var vi langt unna med tanke på hvordan vi har spilt tidligere, sier brasilianeren.

– Men fotballen forandrer seg raskt og vi må være veldig fokuserte i morgen. Vi møter et skikkelig godt lag og må være klare, fortsetter han.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / NTB

AC Milan innledet sesongen med tre kamper uten seier, før de slo hardt tilbake på lørdag og vant hele 4–0 mot Venezia.

Med andre ord har de motsatt formkurve som Liverpool.

– De har mange gode kvaliteter. Vi frykter dem ikke, men respekterer alle spillerne deres. De er i god form, sier Slot.

Champions League skal fremover spilles i serieformat. 36 lag deltar.

De beste åtte lagene går direkte videre til åttedelsfinalen. 9. til 24. plass må ut i playoff, mens resten ryker ut. Seriespillet foregår over åtte kamper, ikke seks som tidligere.

– Det nye formatet er bra for seerne der hjemme, men om det er bra for spillerne, er noe vi må finne ut. Jeg kan ikke svare på det nå, spør meg igjen om noen måneder, sier Slot.

Read Entire Article