Opptur for Manchester United – Rashford med sin første scoring siden mars

5 days ago 27

(Southampton – Manchester United 0–3) Etter en forferdelig åpning på kampen, slo Manchester United kraftig tilbake.

• Sindre Espe, VG

Sindre Espe, VG

Publisert: 14.09.2024 15:27

For frem til Southamptons og Cameron Archers straffebom etter halvtimen var spilt, hadde hjemmelaget fullstendig kontroll og styrte kampen.

Da felte Diogo Dalot felte 18 år gamle Tyler Dibling innenfor 16-meteren – og hjemmelaget fikk straffe. Med lite kraft plasserte Cameron Archer straffen i keeperhøyde – og Andre Onana vartet opp med en god redning.

Strafferedningen ga en vitamininnsprøytning til United-spillerne – som lå på 14.-plass med én seier og to tap på sine tre første Premier League-kamper før oppgjøret. I tillegg tapte de røde djevlene for Manchester City i Community Shield.

Først ordnet Matthijs de Ligt, som har fått kraftig kritikk den siste tiden, 0–1 etter et perfekt innlegg på bakre fra kaptein Bruno Fernandes.

Deretter var det utskjelte Marcus Rashford sin tur. Rashford fikk ballen på hjørnet av 16-meteren etter en corner, tok to-tre steg innover i banen og sikter mot lengste hjørne. de Ligt skygget for Aron Ramsdale i Southampton-buret, som ikke fikk sett utgangen på skuddet.

Det var hans første mål i en obligatorisk kamp siden kvartfinalen i FA-cupen mot Liverpool i mars.

• Se Rashfords mål i videovinduet øverst.

Russel Martin byttet ut hele frontrekka si etter timen spilt i et forsøk på å snu kampen, men United kontrollerte inn seieren. United-fansen fikk også se nysigneringen Manuel Ugarte i aksjon for første gang. Innbytter Alejandro Garnacho fastsatte sluttresultatet til 0–3 seks minutter på overtid.

August 2003 var sist gang Southampton vant på hjemmebane mot United. Januar 2016 var sist gang United tapte for Southampton – da ble stillingen 0–1 på Old Trafford. Før dagens kamp har lagene møttes 15 ganger, hvor utfallet enten har blitt United-seier eller uavgjort (åtte uavgjort, syv United-seire).

Southampton har fått en tøff retur til den øverste divisjonen og står med null poeng og -6 i målforskjell etter fire kamper.

– Den første halvtimen er det beste jeg har sett av dem så langt i årets sesong, men etter det har de sett ut som et Championship-lag som skal få det ekstremt tøft med å overleve i Premier League, kommenterte Viaplay-ekspert Nils Johan Semb.

Grafikk: sofascore.com