Opplysninger til TV 2: Marius Borg Høiby anmeldt for hensynsløs atferd

1 week ago 11



Kronprinsessens sønn er ilagt besøksforbud på grunn av hendelser som har skjedd i nyere tid, sier kvinnens bistandsadvokat.

 Haakon Mosvold Larsen / NTB
ANMELDT IGJEN: Marius Borg Høiby er anmeldt for hensynsløs adferd mot kvinnen han er siktet for å ha vært voldelig mot, får TV 2 opplyst. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB

Publisert 03.09.2024 19:30 Sist oppdatert 19 minutter siden

Marius Borg Høiby ble mandag ilagt besøksforbud mot kvinnen han er siktet for å ha vært voldelig mot i en leilighet på Frogner tidligere i år.

Besøksforbudet gjelder fram til mars 2025.

TV 2 får opplyst at grunnlaget for besøksforbudet er en ny anmeldelse om hensynsløs atferd. 

Kvinnens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen avviser at det er kvinnen som har anmeldt Høiby.

 Per Haugen / TV 2
AVVISER: Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen avviser at kvinnen har levert en ny anmeldelse mot Marius Borg Høiby. Foto: Per Haugen / TV 2

– Hun har ikke anmeldt ham på nytt for noe som helst, sier Larsen til TV 2.

– Men foreligger det en ny anmeldelse?

– Jeg tenker at det får du nesten snakke med politiet om. Jeg vil ikke si mer enn det jeg har sagt nå. Det er et besøksforbud og det er ting som har skjedd i nyere tid som har gjort det nødvendig, sier Larsen.

Ønsket besøksforbud

Politiet bekreftet tirsdag i en pressemelding at Høiby er ilagt et besøksforbud.

– Grunnlaget for besøksforbudet er at fornærmede ønsker det. Utover dette kommer Oslo politidistrikt ikke til å gå inn i detaljer om bakgrunnen for ileggelsen, sier politiadvokat Andreas Kruszweski.

TV 2 har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar fra Høibys forsvarer Øyvind Bratlien til denne saken.

TV 2 har stilt pressesjef Unni Grøndal i Oslo-politiet spørsmål om de kan bekrefte at det er en ny anmeldelse og om det er politiet selv som har opprettet den.

Hun opplyser at politiet ikke ønsker å kommentere opplysningene, og viser til pressemeldingen som ble sendt ut om besøksforbudet.

Dette er hensynsløs atferd

Hensynsløs atferd er navnet på straffelovens paragraf 266. Der står det:

«Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil 2 år.»

Kilde: Lovdata

Bistandsadvokat Larsen bekrefter at kvinnen ønsket besøksforbudet.

– Det er riktig at hun etter mitt råd fant det nødvendig, og jeg tenker at det for begge to kan være lurt at man holder god avstand, sier Larsen.

Siktet for vold

Marius Borg Høiby ble pågrepet og siktet for vold mot kvinnen søndag 4. august. Da hadde politiet rykket ut til hennes leilighet tidligere på dagen og opprettet en voldssak basert på det som møtte dem der.

Høiby har i en uttalelse erkjent at han var voldelig mot henne. Hans forsvarer, Øyvind Bratlien, har sagt at det var en erkjennelse av skyld. 

 Thomas Evensen / TV 2
FORSVARER: Øyvind Bratlien er forsvareren til Marius Borg Høiby. Foto: Thomas Evensen / TV 2

Kronprinsessens sønn er også siktet for trusler mot kvinnen og for skadeverk i leiligheten.

Dro til Italia

Etter at saken ble kjent har også to andre ekskjærester av Høiby stått fram med anklager om vold. Nora Haukland og Juliane Snekkestad har fått status som fornærmet i det politiet etterforsker som vold i nære relasjoner.

Høiby er ikke siktet i den saken, og det er ikke kjent hvordan han stiller seg til anklagene. Han dro forrige uke til Italia.

Der ble han blant annet observert av Dagbladet på bar i sentrum av Pisa.

– Planen er ingenting – ferie, være i Italia, sa Høiby ifølge Dagbladet.

Hans forsvarer har uttalt at Høiby reiste til Italia etter råd fra ham.

Read Entire Article