Omgjør henleggelsen for ett av barna

2 days ago 5



Gjert Ingebrigtsen-saken:

Tre av barna til Gjert Ingebrigtsen har klaget inn politiets henleggelse, og ett av barna tirsdag har fått medhold i saken.

 Elias Engevik / TV 2
TILTALT: Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner Foto: Elias Engevik / TV 2

Publisert 02.07.2024 09:17 Sist oppdatert nå

Politiet har tirsdag valgt å omgjøre én av klagene til barna i Gjert Ingebrigtsen-saken. 

Det bekrefter bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen overfor TV 2.  

– Jeg skjønner ikke at det er mulig å henlegge en så alvorlig sak. Jeg er enig med statsadvokaten i omgjøring av henleggelsen, og forutsetter tiltale også i denne saken, sier Larsen til Aftenposten.

Politiet startet i fjor høst en etterforskning av saken, etter at Ingebrigtsens tre sønner anklaget han for mishandling i barndommen. Anklagene ble fremmet i en kronikk publisert av VG i oktober 2023. 

Ingebrigtsen ble etterforsket for flere tilfeller av vold i nære relasjoner, men politiet valgte å henlegge fem av tilfellene samtidig som det ble tatt ut tiltale for ett av tilfellene. 

Ble tatt ut tiltale

Gjert Ingebrigtsen (58) ble i april 2024 tiltalt for vold i nære relasjoner og for mishandling av ett familiemedlem, i henhold til overtredelse av straffelovens paragraf 282. 

Bistandsadvokaten opplyste den gang at det dreide seg om flere tilfeller. 

– Den tidligere omtalte siktelsen for kroppskrenkelse er nå en del av tiltalen som gjelder mishandling i nære relasjoner, sier politiinspektør Terese Braut Våge.

Gjert Ingebrigtsen erkjenner ikke straffskyld for forholdene. 

Tre av Ingebrigtsens sju barn valgte å klage på henleggelsen, det fjerde barnet står som fornærmet i saken, mens det femte barnet valgte å ikke påklage henleggelsen. 

Nå har ett av barna altså fått medhold i klagen. 

Møter kritikk

Trenerprofilens advokater har tidligere uttalt seg svært kritisk til politiets etterforskning, samt kommet med kritikk mot medienes dekning av saken. 

Forsvarer Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma sa blant annet i starten av mai at etterforskningsskritt forsvarerne hadde bedt om ikke var blitt gjennomført, og at tiltalen i stor grad baserer seg på fornærmedes forklaringer.

– Avhørene som er gjort i saken, kommer i all vesentlighet fra en lukket krets og fremstår som delvis å være avgitt i et ekkokammer. Gjert Ingebrigtsen selv benekter enhver form for straffskyld i denne saken, sa Reisvang til nyhetsbyrået NTB.

Advokat John Christian Elden er også oppnevnt som forsvarer i saken. 

Uttalelsen ble møtt med reaksjoner fra bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen, som representerer fem av Ingebrigtsen-barna.

– Det er ikke noe ekkokammer. Det er vitner. Lukkede systemer er det dessverre i saker med vold i nære relasjoner, sa Larsen til NTB.

Read Entire Article