OL-vrakede Boutera fyrer løs igjen: – Jeg er kvalifisert til OL

3 days ago 11



28-åringen kommer med mer kritikk av Olympiatoppen.

 Boutera opplever å bli hindret av Olympiatoppen. Han vil mye heller møte andre hindre i Paris. Foto: Javad Parsa / NTB
  • Johannes Nyborg

    Johannes Nyborg

Publisert: 05.07.2024 19:01

Torsdag skrev VG om Jacob Boutera (28) som mener han egentlig er kvalifisert til OL i Paris, men som er vraket i den norske troppen.

Han reagerer på at Olympiatoppen kom med uttaket før den opprinnelige fristen, som var 8. juli.

Han har ikke klart OL-kravet på 8:15 på 3000 meter hinder, men hevdet at han ville komme inn på ranking i løpet av helgen.

Fredag raser han videre på Twitter/X:

– Da kom britenes OL-uttak, og med det er det klart at jeg ville vært nummer 35 av 36 på den endelige rankinglisten til World Athletics. Det betyr at jeg er kvalifisert til OL, og at det kun er Norge og Olympiatoppen som hindrer meg i å delta, skriver han.

Jacob Boutera

Hinderløper

For å delta på 3.000 meter hinder i OL må man få til en av to ting:

  • Løpe under OL-kravet på 8:15.
  • Komme inn blant de 36 høyest rankede på rankinglisten.

– Svart på hvitt er jeg kvalifisert til OL, sier han til VG.

Men til Paris skal han ikke.

– Det var jo derfor jeg ville ta opp dette før britenes uttak var offisielt. Fordi jeg visste det ville bli sånn, sier Boutera.

Han har vært i fokus de siste dagene etter at han ble vraket. Han har vært misfornøyd, og følt seg urettferdig behandlet.

– Dette er jo det verst tenkelige utfallet egentlig. Det som gjør mest vondt er jo at det som hindrer meg i å oppfylle mitt livs største drøm er Norge og Olympiatoppen.

– Som rett og slett ikke vil gi meg plassen som jeg har fortjent.

For å unngå denne situasjonen som nå har oppstått sier Boutera at han har siden uttaket ble kjent prøvd å opprette dialog med forbundet og Olympiatoppen.

Tor Øvrebø

Norsk toppidrettssjef

Tilbake har han nesten ikke hørt noen ting.

– Jeg fikk en SMS av Øvrebø i dag (fredag, journ anm.) morges. Der sto det bare at jeg ikke har en dokumentert sannsynlighet for å bli topp 12.

– Føler du at du har det?

– Man kan nok argumentere både for og i mot at jeg har det. Men poenget er at det er kritereit de kun har anvendt på meg, og ikke andre utøvere.

Tore Øvrebø svarer følgende til VG fredag:

– Jeg kommenterer fortsatt ikke enkeltuttak. Uttakene er resultat av en omfattende dialog mellom Olympiatoppen og det enkelte særforbund.

Read Entire Article