OL-stjerne i sorg etter knivangrepene i hjembyen

1 month ago 27



Golfprofilen Tommy Fleetwood (33) forteller om splittelsen i Southport etter at Axel Muganwa Rudakubana (17) knivstakk og drepte flere barn.

 Engelske Tommy Fleetwood er i OL, men har tankene til ofrene for volden i Southport. Foto: Lisa Leutner / Reuters / NTB
  • Joachim Baardsen, VG

    Joachim Baardsen, VG

Publisert: 01.08.2024 15:25

Etter mandagens angrep har det brutt ut opptøyer i byen hvor Fleetwood er oppvokst. Engelskmannen startet torsdag OL med en sterk åpningsrunde i utkanten av Paris.

Etterpå pratet verdensstjernen med VG, britiske og amerikanske medier om hendelsene på senteret «The Hart Space», hvor de uskyldige barna var til stede på et dansekurs.

– Alle har reagert på sin måte. Det er veldig, veldig vanskelig og ferskt for tiden. For hver dag som går, håper jeg byen kommer sammen. Når noe sånt skjer, tror jeg aller føler seg rammet, sier Fleetwood.

Majoriteten av Fleetwoods familie bor fortsatt i byen. I etterkant av drapene har det vært store protester i hele England.

Les også: Volden som ryster England

– Alle føler effekten av det som har skjedd. Ingen forventet at det skulle skje. Spesielt i en liten by som Southport. Det eneste vi kan gjøre nå, er å prøve å gå videre og gjøre det vi kan for de som er rammet. For det er de som er påvirket mest, mener Fleetwood.

Foto: George Walker IV / AP / NTB

Torsdag gikk Fleetwood åpningsrunden i OL fire under par. Lederen, japanske Hideki Matsuyama (32), er på minus åtte. Briten henger dermed med i medaljekampen for fullt.

Nå spiller han for Southport og sin egen sønn.

– Min generasjon hadde aldri muligheten til å drømme om en OL-gull. Når jeg ser på sønnen min på seks år nå, så elsker han det, forteller Fleetwood.

Viktor Hovland og Kristoffer Ventura representerer Norge. Nordmennene spilte fortsatt da VG var i intervju med Fleetwood.

  • Alt av OL i Paris ser du på MAX
Read Entire Article