OL-håpet Sørum om savnet: – Rart å ikke ha henne her

1 month ago 27



Hun skulle egentlig ha vært med ham til Paris. I OL skal Christian Sørum (28) spille for moren Marianne, som gikk bort like før jul.

Sandvolleyball-spiller Christian Sørum på stadion i Paris. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
  • Yasmin Sunde Hoel, VG

    Yasmin Sunde Hoel, VG

Publisert: 25.07.2024 12:05 | Oppdatert: 25.07.2024 12:18

– Jeg kjenner litt ekstra på savnet. Det er rart å ikke ha henne her lenger, sier Christian Sørum.

VG møter sandvolleyballspilleren sammen med makker Anders Mol. Gullkandidatene har satt seg ved et kafébord like ved elven Seinen, som renner gjennom utøverlandsbyenutøverlandsbyenTil hvert OL bygges det opp en såkalt utøverlandsby. Dette er et lukket område med hoteller, spisesteder og butikker som bare OL-utøverne og støtteapparatet deres har tilgang til. i Paris. Det er fortsatt noen få dager igjen til første gruppespillskamp i OL.

OL-, VM- og EM-vinnerne Mol og Sørum har lagt bak seg et spesielt krevende år.

Christian Sørum og Anders Mol. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Mol har nylig kommet tilbake etter et brudd i foten som krevde operasjon, men sier selv at det problemet blekner i forhold til alt kameraten har måttet håndtere.

Like før jul mistet Christian Sørum moren Marianne Sandlie Sørum til kreft, i en alder av 58 år.

Månedene etterpå har handlet om å bearbeide sorgen, midt oppe i allerede krevende OL-forberedelser.

– Det er jo et rart år. Paris er jo da mamma skulle være med. Den biten er veldig sår og annerledes, sier Sørum.

Da Mol og Sørum vant gull i Tokyo-OL for tre år siden, var det coronapandemi og vanskelig for familie og venner å være til stede.

Sørum har kalt moren for sin store støttespiller og helt. Hun pleide alltid å følge med på kampene og var svært engasjert.

– Det går seg til, men det går litt ekstra tanker til det, det gjør det, sier han.

– Vi står heldigvis sammen i det. Og vi har hatt noen avbrekk der jeg fikk litt tid hjemme, fikk jobbet med mine ting, småskader i skuldrene, og vært med familien. Det har på en måte vært veldig greit. Og så har vi akkurat rukket å komme i form igjen til de to turneringene vi har hatt nå før OL, sier Sørum.

Kåre Mol er pappa til Anders og trener for duoen. Han får tårer i øynene når han forteller om det drøye halvåret som Sørum og det lille sandvolleyballaget deres har lagt bak seg.

– Familiene Mol og Sørum har vært knyttet til hverandre lenge. Det har vært emosjonelt for alle, men spesielt for Christian og hans familie, selvsagt.

– Jeg kjenner på sorgen når vi snakker om det nå også. Men det er livet. Det er sorg, glede, oppturer og nedturer. Vi må forholde oss til det, og nå skal Christian spille for moren, sier treneren.

Kåre Mol

Trener for Anders Mol og Christian Sørum

Han har latt Sørum styre tempoet i denne oppkjøringenoppkjøringenPerioden idrettsutøvere forbereder seg til mesterskap eller konkurranser, kalles oppkjøringen..

– Det har vært en utfordrende tid, spesielt for Christian. Vi har bare prøvd å være medmennesker oppe i det, og tilrettelagt for at han kan ha litt «carte blanchecarte blancheI denne sammenhengen betyr "carte blanche"-uttrykket at Sørum har hatt full frihet eller ingen spesiell styring.» på å komme og gå på treningsleirene. Vi har også snakket før hver turnering. Skal vi spille den her, eller skal vi stå over?

– Så har vi stått over noen turneringer. Både Anders og Christian var veldig enige i at det her bestemte Christian etter hvordan han følte det, og om han måtte være hjemme. Christian har taklet dette utrolig profesjonelt, forteller treneren.

Sørum har tidligere beskrevet moren sin som en mamma full av positiv energi. En som alltid holdt motet oppe og trøstet folkene rundt seg, selv om det var hun som var syk.

Han takker makkeren Mol for å ha vært en god samtalepartner for ham i tiden etter dødsfallet.

Foto: Jan Langhaug / NTB

– Jeg er litt sånn at jeg liker best å «deale» med ting ganske alene. Men så har jeg Anders og familien min, og når vi prater så kommer vi inn på det ganske naturlig. Vi har et avslappet forhold til det, og det er nok grunnen til at jeg har taklet det så bra, sier Sørum.

I OL er målet til de to kameratene å forsvare gullet fra forrige OL. Det tror de skal være mulig. Og Mol sier Sørum har en helt egen evne til å få ut sitt beste.

– Altså, Christian har en «switch» som han bare skrur på når han er på banen. Han er bare så sykt fokusert, sier Mol, før han legger til:

– Og så er det selvsagt når man går ut av arenaen og kobler på følelsene, at ting kan bli litt mer sårt igjen.

Mol og Sørum åpner OL mot Chile søndag 28. juli. De spiller deretter mot Italia 31. juli og Nederland 2. august.

Alt av OL i Frankrike ser du på Max.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article