– Økonomien var mye bedre under Trump

1 month ago 21



WILMINGTON, DELAWARE (TV 2): Det er absolutt ingenting som kunne fått Wendy Ridgell (58) til å stemme på Kamala Harris (59).

 Wendy Ridgell (58) fra Chicago har planer om å jobbe som frivillig under valget i november. Hun kommer til å stemme Trump.
REPUBLIKANER: Wendy Ridgell (58) fra Chicago har planer om å jobbe som frivillig under valget i november. Hun kommer til å stemme på Trump. Foto: Roy Kvatningen / TV 2

Publisert 03.08.2024 17:24

– Absolutt ingenting, bekrefter Ridgell.

Vi sitter på hver vår side av en benk utenfor Iron Hill Brewery, som både er et bryggeri, en bar og en restaurant langs Christina River i Joe Bidens hjemby, Wilmington i Delaware.

Hun ville aldri stemt på Demokratenes presidentkandidat selv, men tror likevel at Kamala Harris har en fair sjanse til å beseire Donald Trump under valget 5. november.

 Stephanie Scarbrough / AP / NTB
MOTSTEMME: Ridgell tror flere kommer til å holde seg for nesen og stemme på Harris. Foto: Stephanie Scarbrough / AP / NTB

– Ja, jeg tror enhver kandidat Demokratene hadde valgt ville hatt en sjanse mot Trump, for det er så mye hat mot Trump. Jeg vet ikke om de vil stemme på Harris fordi de elsker henne, men de vil iallfall stemme på henne fordi de hater ham.

– Israel er vår allierte

58-åringen fra en Chicago-forstad i Illinois mener at Biden gjorde rett i å trekke seg, fordi han «åpenbart ikke var kapabel til å stille til valg igjen».

Selv kommer hun til å stemme på Donald Trump. 

Hvite kvinner gjør ofte det. Trump fikk flere stemmer fra hvite kvinner enn både Hillary Clinton i 2016 (47 mot 45 prosent) og Joe Biden i 2020 (53 mot 46 prosent).

Ridgell skal ikke stemme på Trump fordi hun er en stor tilhenger av den tidligere presidenten, men fordi hun absolutt ikke vil stemme på en demokrat.

Hun liker ikke den politikken Barack Obama og Joe Biden har ført overfor Iran. Hun liker heller ikke det som foregår i Israel nå.

– Jeg liker heller ikke at Harris ikke liker Israel i det hele tatt. De er vår allierte i området. Så jeg aner ikke hva som skjer hvis hun blir president, eller hvor mye støtte hun vil gi til Israel.

– Hva er de viktigste sakene for deg i dette valget?

– Å få kontroll på grensene våre, for det første. Og å ikke ha alle disse krigene. Jeg liker ikke det. Det var én fin ting med Trump, i fire år fikk vi ingen nye kriger. Jeg føler også at han jobbet godt med våre allierte, sier Ridgell.

– Verre for barna mine

Økonomi blir et nøkkeltema i høstens valg.

Som vi nevnte i en tidligere artikkel, opplever 41 prosent av amerikanerne de høye levekostnadene som sin største bekymring.

Ridgell mener at dette også taler i favør av Trump.

– Økonomien min var definitivt bedre under Trump. Pensjonsfondet mitt gikk veldig bra da, forteller 58-åringen.

Hun får støtte fra en annen republikansk velger vi treffer på Iron Hill Brewery, 54 år gamle Mark fra Pittsfield i Massachusetts. Han ønsker ikke å oppgi etternavnet sitt eller stille opp på bilde, men svarer gjerne på noen spørsmål.

 Alex Wroblewski / AFP / NTB
TRUMP: Økonomien var bedre under Donald Trump, mener Ridgell. Her fra et valgkamparrangement i Minnesota 27. juli. Foto: Alex Wroblewski / AFP / NTB

– Økonomien er mye verre nå, åpenbart med inflasjonen. Om det påvirker meg? Ja, selvfølgelig. Jeg har ikke lyst til å betale åtte dollar for en kartong med egg. Det er nok verre for barna mine. Det er forferdelig. Og jeg ser ikke at det blir gjort noe med det, sier han til TV 2.

Ridgell forteller at også hennes barn sliter for tiden.

– Sønnene mine sliter veldig. De er nettopp ferdig med college. Levekostnadene, bensin, mat, alt er ellevilt dyrt. Svigermoren min, som lever av sosialstønad og fra lønning til lønning, sliter også med å få endene til å møtes.

De klandrer ikke Joe Biden alene for dette. Begge tror at også pandemien må bære litt ansvar.

– Sannsynligvis er det en kombinasjon. Covid-19 ble ikke håndtert særlig bra. Jeg kjenner flere som mistet bedriftene sine på grunn av nedstengningene, sier Ridgell.

Read Entire Article