Nyhetsstudio: Siste nytt

1 month ago 27



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Tiltalt for omfattende økonomisk kriminalitet

    Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot en forretningsmann for en rekke alvorlige lovbrudd utført i perioden 2015 til 2020.

    Det skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

    Mannen skal ha kamuflert lovbruddene gjennom egne selskaper som angivelig skulle produsere varer ment for kommersielt salg. Ifølge tiltalen opprettet mannen fiktive fakturaer mellom sine selskaper, som førte til urettmessige tilbakebetalinger fra Skatteetaten på om lag 9 millioner kroner.

    I tillegg er han tiltalt for grov økonomisk utroskap mot tre selskaper for rundt 11,5 millioner kroner der deler av midlene var investert av privatpersoner. Tiltalen omfatter også uriktig bokføring av fiktive fakturaer for til sammen cirka 47 millioner kroner, som er grove brudd på regnskapslovgivningen og ga et falskt bilde av driften.

    Saken ble avdekket av Skatteetaten, som anmeldte forholdene til Oslo politidistrikt.

    Den tiltalte nekter straffskyld for alle punkter.

  • Forliset ved Falklandsøyene: Søker fortsatt etter savnede

    Åtte personer er funnet omkommet etter at den norskeide båten Argos Georgia sank utenfor Falklandsøyene. Fortsatt er fem personer savnet.

    Søket etter de savnede pågår fortsatt etter at fiskebåten forliste tirsdag, skriver Bergens Tidende.

    – Søket pågår med et større fartøy. Hvis værforholdene blir greie, skal de igjen søke fra luften, sier redningsleder Per Hognaland i Hovedredningssentralen til BT onsdag morgen.

    Det er fortsatt veldig dårlig vær i området, forteller han.

    – Søket virker bra organi

  • London: Soldat skadet i knivangrep

    Politiet har arrestert en 24 år gammel mann mistenkt for drapsforsøk etter at en soldat fra den britiske hæren ble alvorlig skadet i en knivstikkingshendelse i Kent, sørøst i England.

    Det melder Reuters.

    Politiet fikk tirsdag kveld melding om at en soldat i uniform, en mann i 40-årene, hadde fått stikkskader i Sally Port Gardens, Gillingham. Området ligger i nærheten av hærens Royal School of Military Engineering.

    – Motivasjonen for angrepet er foreløpig ukjent og utgjør en del av våre pågående undersøkelser, sier politioverbetjent Richard Woolley.

  • Spania åpner etterforskning av Apple

    Teknologigiganten Apple risikerer en bot på 10 prosent av sin totale omsetning i Spania som følge av brudd på landets konkurranseregler.

    Teknologigiganten Apple risikerer en bot på 10 prosent av sin totale omsetning i Spania som følge av brudd på landets konkurranseregler. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

    Spanias konkurransemyndighet (CNMC) har åpnet etterforskning av betingelsene Apple pålegger utviklere av mobilapper som selges i appbutikken.

    Betingelsene teknologigiganten fastsetter er en svært alvorlig overtredelse av konkurransereglene i Spania, ifølge CNMC, som truer med bøter på opptil 10 prosent av Apples totale omsetning.

  • Monsunregn i Sørøst-Asia – 12 døde på Filippinene

    Vannet rekker folk til livet under flommen i Manila.

    Vannet rekker folk til livet under flommen i Manila. Foto: Joeal Calupitan / AP / NTB

    Enorme nedbørsmengder og en kraftig tyfon fører til store ødeleggelser i flere land i Sørøst-Asia. Ekstremværet har tatt livet av 12 på Filippinene.

    Offentlige kontorer og barneskoler holdt stengt i Manila onsdag. Meldinger om omkomne kommer fra flere av de filippinske øyene. En gravid kvinne og tre barn ble tatt av et jordskred i Batangas-provinsen. Over 600.000 personer er blitt evakuert.

    Enkelte steder i hovedstaden rakk vannstanden folk opp til livet, og all trafikk stanset. I finansdistriktet Makati vasset folk med vann til knærne. Gater ble gjort om til frådende elver på få timer. Men Filippinene unnslapp at selve kjernen i værsystemet feide inn over øyene.

    Tyfonen Gaemi roterer videre mot Taiwan i nordvest med piskende regn og vinder opp mot 155 kilometer i timen, 190 kilometer i kastene. Myndighetene på øya har stengt kontorer og skoler, og 450 flyavganger, både innenlands og utenlands, er kansellert.

    Gatene ble gjort om til elver i Filippinenes hovedstad Manila.

    Gatene ble gjort om til elver i Filippinenes hovedstad Manila. Foto: Joeal Calupitan / AP / NTB

  • Voldtektsdømt mann som rømte, fengsles i åtte uker

    En voldtektsdømt mann som i juni rømte fra Ullevål sykehus i Oslo i forbindelse med en helsesjekk, er nå varetektsfengslet i åtte uker.

    Det går frem av en kjennelse fra Romerike og Glåmdal tingrett onsdag.

    Mannen rømte fra Ullevål sykehus i forbindelse med en helsesjekk 6. juni, og dagen etter ble han internasjonalt etterlyst. 18. juli ble mannen pågrepet i Sverige, og han ble senere utlevert til Norge.

    – Unndragelsesfaren fremstår som ytterligere styrket i lys av rømningen, skriver tingretten i kjennelsen.

    Mannen ble i slutten av april dømt til 16 års fengsel, og han har sonet i Oslo fengsel. Han er dømt for gjentatte voldtekter mot to barn i en periode på fem år mellom 2017 og 2021, samt trusler mot sin ekskone.

  • Over 700 uten karakterkrav har søkt på lærerutdanninger

    Over 700 har så langt søkt plass på lærerutdanninger der karakterkravene er borte.

    Over 700 har så langt søkt plass på lærerutdanninger der karakterkravene er borte. Foto: Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

    Over 700 har så langt søkt plass på lærerutdanninger der karakterkravene er borte, viser tall Khrono har hentet inn.

    Nytt av i år er at det etter hovedopptaket har vært mulig å søke opptak i mange lærer- og sykepleieutdanninger, uten å ha karakterkravene på plass. Det har mange altså benyttet seg av.

    Likevel er de fleste universitetene og høgskolene bekymret for at de ikke klarer å fylle opp lærerutdanningene, skriver Khrono.

    – Vi har dessverre ikke tro på at vi i høst vil kunne fylle opp våre 160 studieplasser på grunnskolelærerutdanningen samlet sett, men vi kan muligens fylle enkelte tilbud, sier Morten Ørbeck, dekan for lærerutdanningene ved Høgskolen i Innlandet, til avisen.

  • Trump vil hindre Harris i å ta over Bidens valgkampkasse

    Ledelsen for Donald Trumps valgkamp forsøker å hindre at Kamala Harris får tilgang til president Joe Bidens valgkampkasse.

    Ledelsen for Donald Trumps valgkamp forsøker å hindre at Kamala Harris får tilgang til president Joe Bidens valgkampkasse. Foto: Kevin Mohatt / AP / NTB

    Ledelsen for Donald Trumps valgkamp forsøker å hindre Kamala Harris i å overta president Joe Bidens enorme valgkampkasse på nærmere en milliard kroner.

    I et brev til den føderale valgkommisjonen hevder Trump-advokaten David Warrington at en slik overføring vil være å betrakte som en gave mellom kandidater og som sådan ulovlig, melder CNN.

    Politiske kommentatorer tror at valgkommisjonens svar på det betente spørsmålet kommer til å drøye til langt etter valget. Det tilsier behandlingen av lignende saker tidligere.

    Andre påpeker at Biden og Harris så langt har drevet valgkamp sammen som president og visepresident og dermed har brukt penger fra samme kasse.

    Etter søndagens beskjed fra Biden har Harris på kort tid samlet inn et rekordstort beløp til sin egen kampanje, midler som ikke inngår i demokratenes valgkasse på 91 millioner dollar.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 24.07.2024 12:36

Read Entire Article