NRK-ekspertene raser etter dette: – Skaper livsfarlige situasjoner

1 month ago 24



– Dette skaper livsfarlige situasjoner, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Det oppstod en situasjon under langløpet i Toppidrettsveka som fikk NRKs kommentatorer til å få hjertet i halsen.

Det var ved Melandsjø at herre- og kvinneklassen passerte hverandre i hver sin retning.

Dette var en situasjon som arrangøren hadde gitt klare retningslinjer om i forkant. I konkurranseinformasjonen sto det klart at utøverne skulle holde til venstre i partiet ved Melandsjø mellom 30 og 37 kilometer, og at det ville bli tatt i bruk markeringer i midten av veien.

Se avslutningen av langløpet her:

Den norske skieliten og flere sterke utenlandske utøvere skal fighte om seieren i det 56 km lange rulleskiløpet på Hitra i Trøndelag.

Den norske skieliten og flere sterke utenlandske utøvere skal fighte om seieren i det 56 km lange rulleskiløpet på Hitra i Trøndelag.

Det gikk imidlertid ikke helt etter planen.

– Hvis det fortsetter på denne måten kan det bli alvorlige uhell her, sier Aukland.

Faktisk ikke helt greit

Og det er ikke sikkert herrene hadde helt kontroll. På et tidspunkt brukte det store feltet hele bredden, mens kvinnene kom i full fart i motsatt retning.

– Dette er faktisk ikke helt greit av herrene. Det blir veldig spennende å si hva juryen gjør det, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

Toppidrettsveka

Foto: NRK

Info fra arrangøren gir klar beskjed om hva som skal gjøres når herrene og damene møtes.

«På et tidspunkt ved Melandsjø mellom 30 til 37 kilometer vil det være utøvere i begge retninger på samme bane. Derfor er det svært viktig at alle idrettsutøvere og syklister holder seg til venstre. Veien blir delt i to med merking som skal dele veien. Utøvere og syklister som ikke holder til venstre på denne strekningen, og skaper farlige situasjoner, vil bli sanksjonert av juryen.»

Jurymøte etter renn

Rennleder Erik Husby kan ikke si noe særlig etter hendelsen.

– Det kan jeg ikke si noe om nå midt i rennet. Det kan jeg svare på etter rennet er ferdig, sier Husby til NRK om mulige konsekvenser.

NRK får opplyst at det vil bli jurymøte rett etter rennet.

Uansett gikk det etter forholdene greit for seg og det var ingen som gikk i bakken eller virket å bli nevneverdig påvirket av situasjonen.

Langløpet i Toppidrettsveka pågår fortsatt.

I kvinnenes renn er det søstrene Astrid og Silje Øyre Slind som er i teten og ser ut til å ta seg enkelt til første- og andreplass.

Hos herrene er det et samlet felt som kjemper om seieren i skrivende stund. Blant dem som er i feltet, er tidligere langrennsstjerne Petter Northug.

Publisert 14.08.2024, kl. 20.08 Oppdatert 14.08.2024, kl. 20.28

Read Entire Article