Norsk VAR-kamp får oppmerksomhet i England

5 days ago 11



Fiskekaker, tennisballer og champagnekorker. ESPN-journalist Mark Ogden bare «måtte» besøke Norge.

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Publisert: 14.09.2024 03:27

– VAR er en snakkis overalt. Det som overrasket meg med Norge er hvor utbredt motstanden er.

Mark Ogden tar seg tid til en prat med VG i Oslo kort tid etter å ha publisert en sak om norsk VAR-motstand. Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm, som ble stoppet etter at fans kastet fiskekaker på banen, var utslagsgivende:

– Jeg så saken om fiskekakene og følte at det var en interessant historie. Jeg vil egentlig ikke bruke begrepet «ground zero»«ground zero»Har flere betydninger - i dette tilfellet «punktet der noe starter eller har sitt opphav». Opprinnelig et begrep for punktet under en atomeksplosjon. - men Norge har blitt et slags «ground zero» for kampen mot VAR, sier Ogden.

For VAR-protester i Norge - eller «ground zero» - har det vært mange av. For å nevne noen:

  • Flere supportere har kastet tennisballer på banen
  • Lyn-fansen kastet champagnekorker på banen
  • En radiostyrt bil fant veien inn på gressmatten på Brann stadion.

ESPN-skribenten har snakket med supportere og spillere i Norge, og mener dialogen mellom de ulike supporterne står i sterk kontrast til hvordan klimaet er på balløya.

– I England liker man ikke VAR, men man har ikke den samme samlingen eller felles protester blant supporterne. Jeg vet at RBK- og LSK-fansen snakket litt sammen om å vise motstand mot VAR. Det er ingenting av det i England.

Mark Ogden

ESPN-journalist.

– Ser England mot andre land, som Norge, for å se hva som skjer?

– Nei, og det virker kanskje litt arrogant. Men jeg tror fansen i England kanskje legger merke til det.

– Hele poenget med at jeg skriver denne saken er å vise hva som skjer i Norge - og i Sverige, der de ikke har VAR - så vil kanskje engelske supportere tenke «hvis det fungerer i Norge så burde kanskje vi også protestere», konkluderer Ogden.

Read Entire Article