Norsk redaktør i sladdet bildet med Høiby: – Jeg forventer ikke én beklagelse, men to

1 month ago 46



Europas største avis, Bild, har trykket en sak om Marius Borg Høibys «kriminell venner». På et av bildene poserer Høiby med redaktør Danby Choi.

En sladdet Danby Choi er med på bildet i Bild som skriver om Høibys «kriminelle venner». Dette bildet av Choi ble tatt da Choi holdt 17. mai-tale i år. Foto: Rodrigo Freitas, NTB
  • Wasim Riaz

Publisert: 26.08.2024 12:32

Kortversjonen

I artikkelen vises et bilde der Høiby poserer sammen med en mann med sladdet ansikt. Bak sladden er Subjekt-redaktør Danby Choi. Bildet er fra 2023. Saken ble publisert i Europas største avis 17. august.

– Europas største avis har stjålet bildet mitt, for så benytte det til å antyde at jeg er kriminell. Jeg forventer ikke én beklagelse, men to, sier Choi til Journalisten.

I bildeteksten, der Choi er avbildet bak sladden, heter det også at det ikke bare er influensere og modeller som er i Høibys indre krets.

«Marius Borg Høiby, sønn av kronprinsesse Mette-Marit, skal ha hatt kriminelle venner i årevis», skriver Bild.

Faksimile som viser saken fra Bild.

Bildet er tatt fra Chois Instagram-profil. Det er stor interesse for denne saken i tyske medier.

Høiby er siktet for kroppskrenkelse mot en kvinne og skadeverk i en leilighet på Frogner tidligere denne måneden.

Siktelsen er senere utvidet til også å gjelde trusler. Det skjedde etter at Aftenposten og VG publiserte lydopptak av telefonsamtaler mellom Høiby og fornærmede.

I ettertid har også to andre ekskjærester, Juliane Snekkestad og Nora Haukland, stått frem i sosiale medier og anklaget Høiby for vold. Disse forholdene skal ha funnet sted fra 2018 til 2022 og 2022 til 2023. Begge de to har status som fornærmet og vært inne til flere avhør.

Kronprins Haakon var i Stavanger og svarte på spørsmål fra pressen. Det meste handlet om Høiby-saken. Foto: Silje Katrine Robinson / NTB

Mandag formiddag møtte kronprins Haakon pressen og fikk flere spørsmål om siktelsen mot Høiby. Han omtalte saken som alvorlig, og sa at han har tillit til at politiet og rettsvesenet håndterer saken på en god måte.

– Jeg kan ikke si noe direkte om saken. Det er bedre at advokaten svarer om den saken, sier kronprins Haakon.

– Vi er opptatt av at alle involverte får god hjelp og støtte, at de har gode mennesker rundt seg, og det håper jeg at de har, sa kronprinsen.

Read Entire Article