Norsk medaljehåp ble slukt: – Hun kommer ikke frem

1 month ago 45



– Hun kommer ikke fram. Det veltes også bak der. Hun havner på åttende. Jeg synes hun var for tidlig foran, mener NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Søndag morgen gjennomføres mangekampøvelsen omnium på sykkelbaen i Paris.

Norske Anita Yvonne Stenberg (31) tok femteplass på øvelsen i OL i Tokyo, og er regnet som en mulig medaljekandidat også i år.

Da har hun ikke råd til å gjøre noen feil underveis.

På de 30 rundene med fellesstart tok hun en tidlig føring, men fikk deretter en relativt rolig reise der hun fikk spart krefter underveis.

Med tre runder igjen til mål gikk Stenberg opp i front. Farten økte, men i de intense sluttsekundene kom flere utøvere opp på siden og forbi den norske kvinnen.

Dermed ble hun til dels sperret inne på den siste runden.

– Vi hadde nok håpet på litt bedre. Hun lå veldig bra an med tre runder igjen. Jeg tror hun tok den fronten litt vel tidlig og ble slukt. Men åttendeplass er ikke krise. Hun er fortsatt med, sier Max' ekspertkommentator Pernille Feldmann.

Anita Stenberg

Foto: NTB

Kjemper om poeng

Øvelsen omnium er en form for mangekamp der utøverne samler poeng i fire ulike ritt. Den første, kalt scratch, er en fellesstart der de sykler 30 runder (7,5 kilometer). Poeng deles ut på målstreken.

De tre siste øvelsene i mangekampen sykles senere søndag.

Publisert 11.08.2024, kl. 11.18 Oppdatert 11.08.2024, kl. 11.27

Read Entire Article