Nora Haukland anmelder trussel

1 month ago 25



Nora Haukland har mottatt en konkret trussel, opplyser hennes bistandsadvokat John Christian Elden.

 Hallgeir Vågenes / VG Foto: Hallgeir Vågenes / VG
søndag 15. september kl. 13:51

På sosiale medier skriver Haukland at hun har sovet hos en venninne. Og at hun har mottatt ekle e-poster og meldinger – og viser til sakene i media.

– Jeg vet ikke om det er mennesker som helt mener det de skriver, men bedre å være føre var, tenker jeg, skriver Haukland.

Nora Hauklands bistandsadvokat John Christian Elden i Elden Advokatfirma bekrefter at hun har mottatt en konkret trussel.

Og at trusselen knytter seg til hennes status som fornærmet.

– Vi ønsker ikke å si noe nærmere om trusselens innhold utover at vi ikke har noe grunnlag for å mistenke at den siktede i straffesaken står bak trusselen. Haukland har tillit til at politiet iverksetter nødvendige etterforskningsskritt for å identifisere avsenderen av trusselen, sier John Christian Elden i en uttalelse sendt til VG.

Han er bistandsadvokat for Nora Haukland. Hun er fornærmet i saken rundt Marius Borg Høiby, og skal ifølge siktelsen mot ham vært utsatt for mishandling i nære relasjoner.

Det var Dagbladet som omtalte trusselen først.

– Det å forsøke å true en fornærmet i en straffesak til taushet er svært alvorlig. Derfor anmeldes alle slike meldinger til politiet for brudd på straffelovens bestemmelser om motarbeidelse av rettsvesenet. Dette er en bestemmelse som har en strafferamme på 6 års fengsel, sier han.

Han utdyper:

– I saker som omhandler mishandling i nære relasjoner er det ekstra viktig at fornærmede skal føle seg trygg til å fortelle sin historie og få hjelp. Da må slike trusler anmeldes, etterforskes og påtales.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article