Mulig knivran i Oslo: – Oppsiktsvekkende

1 month ago 23



  • Mulig knivran i Oslo: – Oppsiktsvekkende

    Ingrid Elise Sønstebø-Sundt, Wasim Riaz

    Foto: Wasim Riaz

    Politiet melder om et mulig personran på Karl Johans gate i Oslo, ved Paleet.

    – En av gjerningspersonene skal ha truet med en kniv.

    Ifølge politiet er det ikke meldt om fysisk personskade. Politiet søker etter en gjeng med ca 10 unge gutter i i mørke klær, skriver Bjarne Endal Pedersen i politiet.

    – Det er oppsiktsvekkende at dette skjer på Karl Johans gate midt på dagen, sier innsatsleder Brian Skotnes på stedet.

    Den fornærmede var i Oslo i forbindelse med Norway Cup.

    Saken oppdateres.

  • Indisk TV: Minst 93 døde i jordskred

     NDRF / AP / NTB

    Beredskapsstyrker leter etter savnede etter flere skred i Kerala tirsdag. Foto: NDRF / AP / NTB Foto: NDRF / AP / NTB

     NDRF / AP / NTB

    Det oppsto minst tre separate skred på grunn av ekstrem nedbør i regionen. Foto: NDRF / AP / NTB Foto: NDRF / AP / NTB

    Minst 93 mennesker er omkommet i jordskred i det sørlige India, ifølge den indiske TV-kanalen Asianet. Mange er skadet eller savnet.

    TV-bilder fra området i delstaten Kerala sørvest i landet viser trær som er rykket opp med roten og knuste bygninger i jordmassene. Skredene rammet Wayanad-distriktet tidlig tirsdag morgen.

    Tidligere opplyste K. Rajan i delstatsregjeringen at minst 63 omkom i da flere skred ble utløst av voldsomt regn. Hans kontor satte da tallet på skadede til minst 116. Situasjonen

  • Ingrid Elise Sønstebø-Sundt

    18 min

    Et tredje barn er døde etter knivstikking i England

    BBC skriver at et tredje barn er dødt etter gårsdagens knivstikking i England. Det forteller politiet i Merseyside.

    Barnet døde på sykehuset. Det var en ni-år gammel jente som døde.

    Les mer om knivstikkingen her.

  • Bella Hadid snakker ut om Adidas-kampanjen

     NTB

    En av de palestinske terroristene som tok 11 israelske idrettsutøvere under OL i München i 1972. Alle gislene, samt en tysk politimann og de fem terroristene, ble drept. Foto: NTB Foto: NTB

    Nå snakker Bella Hadid, som er halvt palestinsk, ut om den omstridte Adidas-kampanjen.

    – Jeg er sjokkert og lei meg, og jeg er skuffet over den manglende følsomheten som ligger bak denne kampanjen, sier Hadid i sin første kommentar etter bråket ifølge BBC.

    Adidas skulle i forrige uke relansere en retroskomodell kalt SL72s, som opprinnelig ble laget til OL i München i 1972. Der ble 11 israelske idrettsutøvere og en tysk politimann drept under et terrorangrep, i ettertid kalt München-massakren, som

  • Stort jordras i Porsanger – 250 husstander har ikke vann

    250 husstander i Brennelv og Østerbotn i Porsanger kommune er uten vann etter et jordras.

    – Vi oppdaget at Brennelva var blitt tørr. Det har gått et stort skred langs elven, som gjør at Brennelva er blokkert, opplyser driftsleder for bygg og eiendom Jonny Olsen i Porsanger kommune til NRK.

    Kommunen fikk melding om høyt vannforbruk tirsdag morgen. Nå er 250 husstander i Brennelv og Østerbotn i Porsanger kommune uten vann.

    – Nå jobber vi med å stenge av den ledningen der skredet har gått. Man ser vannledningen, og den har krøllet seg helt, så den er nok ødelagt, sier Olsen.

    Driftslederen tør ikke å si noe om når de får vannet tilbake, da det er avhengig av at de får stengt den ødelagte ledningen. Kommunen jobber nå med å få nødvann til de berørte, og det er satt i gang befaring av skredområdet.

  • Tysk høyesterett stanser forsøk på valgreform

     Michael Kappeler / DPA / AP / NTB

    Et komplisert valgsystem gjør at den tyske Forbundsdagen eser ut. For tiden er det 736 representanter, men regjeringen vil slanke den ned til 630. Tirsdag fastslo forfatningsdomstolen i Karlsruhe at deler av reformforslaget er i strid med grunnloven. Illustrasjonsfoto: Michael Kappeler / DPA / AP / NTB Foto: Illustrasjonsfoto: Michael Kappeler / DPA / AP / NTB

     Uli Deck / DPA / AP / NTB

    Den tyske forfatningsdomstolen, ledet av Doris König (midten), fastslo tirsdag at deler av regjeringens forslag til valgreform er grunnlovsstridig. Foto: Uli Deck / DPA / AP / NTB Foto: Uli Deck / DPA / AP / NTB

    Deler av et forsøk på å endre Tysklands valgsystem og begrense størrelsen på Forbundsdagen er grunnlovsstridig, fastslår landets øverste domstol.

    Det kompliserte valgsystemet – med både partilister og direktevalg på regionale kandidater – gjør at nasjonalforsamlingen kan ese ut, avhengig av resultatet. I dag er det 736 medlemmer i forsamlingen, som regnes som verdens største fritt valgte lovgivende forsamling.

    Det var sentrum-venstre-koalisjonen til statsminister Olaf Scholz som tok initiativ til reformen, som skulle begrense størrelsen på Forbundsdagen til 630 plasser.

  • PST: Mistanken mot spionsiktet nordmann styrket

    Mistanken mot 37-åringen som er siktet for å ha spionert for Kina er styrket, sier Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

    Den spionsiktede kommer til å begjære seg løslatt under tirsdagens fengslingsmøte, hvor det skal avgjøres hvorvidt varetektsfengslingen skal forlenges eller ikke, skriver NRK.

    – Vi har gjennomført en rekke etterforskningsskritt. Det innebærer blant annet avhør av vitner og gjennomgang av en stor mengde data på ulike databærere, sier politiadvokat Line Nygaard til TV 2.

    Mannens forsvarer sier at mannen er fast bestemt på at han ikke har gjort noe galt.

    – Han begjærer seg løslatt fordi han ikke har drevet med spionasje. Han har drevet et geopolitisk senter, sier siktedes forsvarer, advokat Marius Dietrichson, til kanalen.

    Den spionsiktede har doktorgrad fra et eliteuniversitet i Kina. Han bygget opp et selskap som tilbød rådgivning om internasjonale politiske forhold til offentlige og private institusjoner.

    Han har ikke ønsket å avgi forklaring om forholdet.

  • Lege jukset med røntgensvar – 12 alvorlige feil avdekket

    Høsten 2023 oppdaget Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) at en innleid vikarlege hadde brukt uforsvarlig kort tid på å kvalitetssikre røntgensvar.

    Det er i ettertid avdekket alvorlige feil i 12 av 560 undersøkelser, gjort i perioden desember 2021 - august 2023, skriver sykehuset i en pressemelding.

    Blant disse er fem pasienter nå døde. Det er ikke avdekket noen sammenheng mellom oversett røntgenfunn og årsak til død, ifølge pressemeldingen.

    De øvrige syv pasientene er vurdert, og noen av dem

Read Entire Article