Mot ny kontrakt for Arsenal-sjef Arteta: – Ser ikke for meg at det blir noe problem

3 days ago 12



5. juli 2024 kl. 08:35

Cavendish bøtelagt og fratrukket spurtpoeng etter ulovlig manøver – skylder på TV-motorsykkel

Dagen etter den historiske etappeseieren i Tour de France gikk ikke alt på skinner for Mark Cavendish. Nå er han straffet etter å ha ligget bak en følgebil for lenge.

Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), ifølge TV 2. Cavendish er trukket 15 poeng på UCI-rankingen, ti poeng i poengkonkurransen og 40 sekunder i sammendraget. I tillegg må briten ut med 2300 kroner.

Med drøye sju mil igjen til mål på den 6. etappen i Tour de France var Cavendish tydelig misfornøyd med en av rittdommerne da han forsøkte å ta seg opp igjen til hovedfeltet etter et mekanisk problem. Senere oppsøkte han også rittdirektør Christian Prudhomme.

– Det er noe han ikke er fornøyd med, sa TV 2s kommentator Christian Paasche.

Selv hevder Cavendish at en TV-motorsyklist hindret ham i jakten på å komme tilbake til hovedfeltet.

– Jeg fikk litt panikk da motorsykkelen, for andre gang, la seg i midten av veien og hindret oss. Et TV-kamera er der for å produsere bilder, ikke for å påvirke løpet. Du får panikk når en ekstern aktør gjør nettopp det. Det kan du ikke forberede deg på.

Cavendish tok onsdag sin 35. etappeseier i Tour de France, flest av samtlige gjennom tidene. Torsdag var han sjanseløs da Dylan Groenewegen vant etappen til Dijon.

(NTB)

Mark Cavendish vant femte etappe i Tour de France. Det er hans 35 seier og dermed er han tidenes mestvinnende rytter i Tour de France.

Foto: Stephane Mahe / Reuters
Read Entire Article