Mol/Sørum knuste USA og er klare for kvartfinalen: – Verdensklasse

1 month ago 36



(Mol/Sørum-Evans/Budinger 21–16, 21–14) Anders Mol (27) og Christian Sørum (28) er på sporet av å kunne forsvare OL-gullet i sandvolleyball.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 05.08.2024 14:56

I sterk varme ved foten av Eiffeltårnet trengte de bare to sett mot USA.

– Nå leker de med amerikanerne, sier Vegard Høidalen som ekspert på NRK.

Motstandere i kvartfinalen blir det spanske paret Pablo Herrera/Adrian Gaviria, som vant over polakkene tidligere mandag.

Den norske duoen gikk gjennom gruppespillet med bare seirer og uten å avgi et eneste sett. Mandag ble det seier over amerikanerne, fortsatt uten å avgi sett.

– De klarer å beholde roen og server bra gjennom hele kampen, sier trener Kåre Mol til NRK etter seieren.

Veteranene Miles Evans (34) og Chase Budinger (36, 201 cm. og tidligere NBA-spiller) tok seg videre som tredjelag i sin gruppe og måtte gjennom en utslagskamp lørdag kveld for å gå videre til åttedelsfinalen. De ble et nummer eller to for små mot nordmennene.

  • Alt av OL ser du på Max.
Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Cherif Younousse/Ahmed Tijan fra Qatar er seedet på topp på den andre halvdelen av oppsettet. Mol/Sørum kan ikke møte dem før i en eventuell finale eller bronsekamp. Det samme gjelder de svenske verdensenerne David Åhman og Jonatan Hellvig, som er kvartfinaleklare etter seier over Cuba.

Mol/Sørum vant 21–16 i det første settet mot amerikanerne, som hang overraskende bra med lenge - men mot slutten var nordmennene dominerende. Anders Mol hadde noen strålende blokker i første sett.

I andre sett var Norge tidlig oppe i firepoengsledelse og på 7–12 måtte USA ta timeout. Derfra og ut kunne Norge bare kontrollere.

– Et veldig solid sett av de norske gutta. Det er verdensklasse, sier eksperten Jan Kvalheim på MAX.

Det norske paret fikk en tuvlete inngang på OL-sesongen da Anders Mol pådro seg brudd i foten under trening på Tenerife i slutten av mars. Men på oppsiktsvekkende kort tid har det kommet opp på toppnivå igjen.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article