Minst fem drept i russisk luftangrep mot Dnipro

2 days ago 15



Politiet har sperret av utenfor et kjøpesenter i Dnipro onsdag. Foto: Mykola Synelnykov / Reuters / NTB

Et russisk luftangrep mot den ukrainske byen Dnipro har tatt livet av minst fem mennesker, ifølge Ukrainas president.

onsdag 3. juli kl. 12:45

Angrepet onsdag skal ha blitt gjennomført med både droner og raketter. 34 mennesker er såret, melder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, skriver Reuters.

Guvernøren i regionen meldte først om tre drepte og 18 sårede.

– Fienden fortsetter å gjennomføre ondskapsfulle angrep. Dessverre kom ikke dette angrepet uten konsekvenser, skriver guvernør Serhij Lysak i sosiale medier.

Ifølge Lysak er en av de sårede en 14 år gammel jente. En representant for regionale myndigheter kaller angrepet massivt og har postet bilder av hardt rammede bygninger.

– Slik ser et av byens shoppingsentre ut nå. Biler og vinduer ble knust, og en bensinstasjon ble truffet. Vi undersøker fremdeles alle konsekvensene av angrepet, sier Mykola Lukasjuk.

Samme dag som angrepet i Dnipro, ble to drept i et ukrainsk luftangrep mot en russisk-kontrollert by i Kherson-regionen, ifølge en russisk-innsatt lokal tjenesteperson. Angrepet skal ha truffet et bakeri.

Dnipro har vært utsatt for flere harde angrep den siste tiden. I forrige uke traff et russisk rakettangrep en ni etasjer høy boligblokk i byen.

Publisert: 03.07.24 kl. 12:45

Relaterte emner

Read Entire Article