(Danmark – Sverige 32–31) Da resten av laget slet sto Mikkel Hansen frem.

Mikkel Hansen bidro sterkt til å sende Danmark til semifinalen. Foto: SAMEER AL-DOUMY / AFP / NTB
  • Jostein Overvik, VG

Jostein Overvik, VG

Publisert: 07.08.2024 19:06

Veteranen har ikke spilt mye i sitt aller siste mesterskap, men var sentral da Danmark slo Sverige i et stort drama. Danmark blir Norges motstander i en eventuell OL-semifinale fredag.

Som i EM-semifinalen i januar klarte danskene å avgjøre denne «neglebiteren» mot Sverige til sin fordel. Dermed er OL slutt for Glenn Solbergs Sverige.

På en dag da Nikola Karabatics karriere tok slutt, kunne det samme ha skjedd med det mange mener Nordens beste håndballspiller gjennom tidene. Men da danske slet kom Mikkel Hansen inn med nye ideer og gode pasninger. Han satte ett spillemål og scoret iskaldt på fem straffer.

Hansen satte den siste i tverrliggeren. Men målvakt Emil Nielsen reddet Sveriges siste skudd i sluttsekundene.

– Mikkel Hansens karakter trer frem nå, kommenterte DR 1-ekspert Lars K. Jeppesen. Det var viktig. Simon Pytlick dominerte som mot Norge. Han scoret ni mål, og på slutten sto også Mathias Gidsel frem.

Glenn Solbergs Sverige tapte til slutt. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB

Danmark fikk akkurat den ledelsen de ønsket seg i første omgang. Men på 13–9 stoppet det opp. Mathias Gidsel og Simon Pytlick har levert og levert, men nå virket de rådville.

Det var definitivt ikke Sveriges keeper Andreas Palicka (7 redninger) og bakspiller Felix Claar (5 mål). De førte an. Danmark hadde mer enn nok med å berge 16–16 til pause.

Kritikken var klar.

– Felix Claar får det for enkelt, meldte ekspert Camilla Andersen (2 OL-gull) på DR 1. Hun påpekte at Magnus Saugstrup tapte de fleste duellene. Andersen etterlyste også bredde og tempo i forsvarsspillet.

Andreas Palickas kanskje siste mulighet for OL-gull glapp. Foto: SAMEER AL-DOUMY / AFP / NTB

Palicka fortsatte med redningene og Sverige beholdt initiativet utover i 2. omgang. Danmark satte inn Emil Nielsen for Niklas Landin i buret.

Trener Nikolaj Jacobsen kjørte inn Mikkel Hansen og syv angrepsspillere for å løse opp i problemene. Men den skandinaviske kvartfinalen holdt seg helt jevn.

Tidligere onsdag tapte Frankrike et stort drama mot Tyskland etter ekstraomganger. Plutselig var karrieren til legenden Nikola Karabatic (40) slutt.

Også Spania vant med ett mål etter ekstraomganger. Aleix Gomes ble den store helten da han satte inn seiersmålet – 29–28 – mot Egypt.

Norge møter Slovenia i den siste kvartfinalen (kl. 21.30)