Mener Kamala Harris er besatt av demoner

4 hours ago 5



Valget i USA:

LENOIR, TENNESSEE (TV 2): De tror valgseier til demokratene betyr slutten for USA, og mener Kamala Harris er styrt av demoner.

 Frode Hoff / TV 2
BØNN: Pastor Ken Peters advarer om at djevelen vil stjele valget dersom kristne ikke stemmer. Foto: Frode Hoff / TV 2

Publisert 26.10.2024 17:43

Umalt og enkel. Frikirken Patriot Church i byen Lenoir i Tennessee kan lett forveksles med et standard gårdshus.

At det på innsiden foregår gudstjenester, avsløres av et gigantisk kors som er plantet på gressplenen utenfor. Taket på kirken er malt i fargene til det amerikanske flagget.

 Frode Hoff / TV 2
FRIKIRKE: Taket på Patriot Church er dekket av det amerikanske flagget. Foto: Frode Hoff / TV 2

– Nå ber vi for Israel som blir angrepet fra alle hold, sier pastor Ken Peters. Sammen med et band, står han på en scenen foran en liten forsamling.

Pastoren lukker øyene og hever armen i en bønn bestående både av religion og politikk. 

– Vi ber for valget. Vi vil ha kristne med moral til å gå og stemme. Hvis ikke vi stiller opp, gjør djevelen det.

– Hun er ond

Menigheten TV 2 besøker er evangelikalere – en egen retning innenfor den mer utbredte evangeliske kristendommen. De er kjent for å være sterkt konservative og at de har en bokstavtro tolkning av Bibelen. 

 Elizabeth Frantz
ENGASJERT: Kamala Harris er sterkt engasjert i abortkampen. Foto: Elizabeth Frantz

Frikirken mener likekjønnet ekteskap er en synd og er sterkt imot abort.

– På enkelte områder er vi ikke enige med Trump. Men Kamala … Hun mener man skal kunne ta livet til et ufødt barn helt frem til fødselen, sier Peters og fortsetter:

– Hun mener at dragqueens skal danse foran barn, at man skal kunne lemleste kjønnsorganene til barn … Hun er helt klart «Jesabel». Hun er ond. 

Det bibelske uttrykket «Jesabel» har lange røtter i amerikansk historie, og brukes om personer man mener er besatt av demoner. Under slavetiden ble ordet brukt for å legitimere seksuelle overgrep og voldtekt av svarte kvinner og jenter, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kamala Harris is a Jezebel spirit. She does NOT represent the American people. She is the enemy of the American people. She is the enemy of God and Christianity. https://t.co/sFSeB9KLjq

— Public Awakening (@JGaddisTheOG) October 21, 2024

Ifølge nyhetsbyrået bruker nå flere kristne ledere i USA, inkludert pastoren TV 2 møter, «Jesabel» for å beskrive demokratenes presidentkandidat.

– Kamala er styrt av en demon. Det hun står for er ikke fra Guds ord, det er fra helvete, sier Peters.  

Religion og politikk

Tenketanken Baker Institute skriver at religiøs innflytelse i amerikansk politikk har økt, og at kristne velgere kan få en betydelig påvirkning på presidentvalget i november – mer enn de noen gang har hatt. 

Fra å nærmest ikke delta i politikken på 70-tallet, er evangeliske kristne blitt en av de meste lojale velgergruppene til det republikanske partiet. 

 Frode Hoff / TV 2
MÅ INVOLVERE SEG: Pastor Ken Peters tror presidentvalget i november er en kamp mellom det gode og onde, og mener pastorer må involvere seg politisk. Foto: Frode Hoff / TV 2

Ved valget i 2020 stemte 85 prosent av dem på Donald Trump. Under gudstjenestene i Patriot Church i Lenoir maner pastor Ken Peters publikum til å gjøre det samme i november. 

 Frode Hoff / TV 2
LOJALE: 85 prosent av evangeliske kristne stemte Trump ved valget i 2020. Foto: Frode Hoff / TV 2

– Mener du det er riktig for en pastor å be folk stemme på en bestemt måte?

– Ja. Hvem er bedre skikket til å si hva folk skal stemme enn en pastor som forstår Guds ord? Skal vi liksom høre på CNN?

– Vi overlevde så vidt

Veggene i Patriot Church er pyntet med lyslenker. På scenen står et amerikansk og israelsk flagg ved siden av hverandre. 

Flere steder i lokalet klumper mennesker seg sammen i ring, mumlende på en bønn med lukkede øyne og håndflatene vendt opp. 

 Frode Hoff / TV 2
EVANGELIKALSK: Menigheten er evangelikalsk – en egen retning innenfor evangelisk kristendom. Foto: Frode Hoff / TV 2

– Vi må mobilisere oss, sier den konservative pastoren fra scenen og advarer om at demoniske krefter kan stjele valget. Han mener presidentvalget er en kamp mellom det gode og det onde.

På spørsmål om hvorvidt man bør blande politikk inn i religion, svarer Peters at han mener pastorer er nødt til å involvere seg:

– Dette landet har blitt så sprøtt at vi ikke engang lenger vet hva en gutt og en jente er. Dette er så grunnleggende at pastorer må involvere seg. Det er ikke politikk, det er rettferdighet og moral, hevder han og avslutter:

– Kamala blir kanskje slutten for landet vårt. Vi overlevde så vidt Biden. Fire år med Kamala vil ødelegge oss.

Read Entire Article