Meeks siste dans: – Det er ganske magisk

2 hours ago 4



Lørdag går Emil Meek (36) sin første boksekamp i karrieren, så legger han hanskene på hyllen. Denne gangen for godt.

Emil Meek under en oppvisning på Aker Brygge. Foto: Mikael Bakkeli/Raw Media
  • Andreas Jørgensen, VG

    Andreas Jørgensen, VG

Publisert: 21.09.2024 16:26

– Er du der du skal være?

– Ja, virkelig. Det er deilig å kunne si med hånden på hjertet at vi er akkurat der vi skal være. Vi har «peaka»«peaka»Nådd formtoppen. formen og jeg er ikke lei av treningen. Det har bare vært gøy hele veien.

For Emil Meek handler det om «vi» – ikke «jeg».

Lørdag kveld skal den tidligere MMA-utøveren ut i bokseringen i den prestisjetunge kampen mot Kevin Melhus.

Det er det siste 36-åringen gjør i en 14 år lang kampsportkarriere.

– Det har vært bra folk rundt meg hele tiden, og det er det som betyr noe, sier Meek til VG få dager før sin siste dans i ringen.

– Vi har hatt det gøy og det er jeg så takknemlig for. Dette er den siste jævla reisen jeg har med dette, og jeg har vært flink til å ta vare på øyeblikkene – for når man bygger noe sammen, så er det ganske magisk, forteller Meek.

Emil Meek feirer sin første seier i UFC over Jordon Mein under UFC 206 i Air Canada Centre. Foto: Tom Szczerbowski / Reuters / NTB
  • Boksestevnet lørdag kveld kan du se med VG+ Sport! Der skal blant annet Frank Løke ut i en showkamp før hovedkampen mellom Meek og Melhus.

– Meek har spilt en kjemperolle for å trekke interesse. Han har vært en figur folk kjenner igjen og alltid levert spennende kamper, sier tidligere MMA-profil Kenneth Bergh.

– Han har et sinnssykt krigerhjerte og har aldri gått en kjedelig kamp. Det har definert karrieren hans. Han har ikke alltid vunnet, men han har alltid gitt alt han har, sier Bergh om sin tidligere MMA-kollega.

Kenneth Bergh

Tidligere MMA-utøver. Nå kommentator for Viaplay.

Meek gikk totalt 17 profesjonelle MMA-kamper17 profesjonelle MMA-kamperTi seiere, seks tap og én «no contest». En "no contest" oppstår når kampen må avsluttes av en grunn som anses å være utenfor begge utøvernes kontroll. Verken en vinner eller taper blir kåret. før han la opp i april tidligere i år.

– Drømmen jeg ikke oppnådde var å gå kamp på hjemmebane. Det er vel det eneste som kan få meg til å gjøre comeback – muligheten for å gå kamp i Norge, sa Meek til VG i april.

Den drømmen får han nå oppfylt, selv om det ikke blir i en MMA-kamp. De siste seks månedene har han dedisert til det som skal skje på lørdag.

Reisen har han tilbrakt på måten han liker best:

– Man kan gjøre mye på egen hånd og alt det der, men vi trenger alle mennesker som kan løfte oss opp og som kan se våre feil og kan se våre styrker. Når man trenger å høre styrkene så får man høre det, og hvis man trenger å tette igjen svakhetene så får man det.

– Sammen får man gjort så jævlig mye mer, understreker Meek.

– Det er bare utrolig gøy. Det er en deilig livsstil og jeg liker det. Det er derfor jeg har gjort dette i 14 år. Dette er siste gangen jeg gjør det, så nå handler det bare om å nyte den siste delen av det.

– Hvordan blir det å gi slipp på den livsstilen?

– Det er jo vanskelig. Jeg har gjort det før, da jeg la opp som MMA-utøver, og jeg skal ikke si at jeg skal legge opp som bokser, for det har jeg aldri vært. Jeg har heldigvis en god plan på hva jeg skal gjøre videre, sier Meek.

Tidlig i september lanserte han blant annet treningsplattformen «Beauty and the Beast».

– Der får vi hjelpe mennesker som har lyst til å trene. Og noe av det jeg har lært gjennom de 14 årene som aktiv er at det er veldig gøy å kunne gi det man kan videre, avslutter Meek.

Meek ble verdenskjent da han slo brasilianske Rousimar Palhares på knockout i 2016. Kort tid etterpå fikk han kontrakt med verdens største MMA-organisasjon, UFC, og debuterte med seier mot Jordan Mein i desember samme år.

Read Entire Article