Mbappé før stjernemøtet: – Alle vet jeg beundrer ham

2 days ago 15



Kylian Mbappé (25) liker Cristiano Ronaldo (39). For å si det forsiktig.

 Kylian Mbappé møtte sin store helt til en vennskapskamp i Saudi-Arabia mellom PSG og Riyadh All-Stars i januar i fjor. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB
  • Camilla Vesteng, VG

    Camilla Vesteng, VG

Publisert: 04.07.2024 20:45

– Cristiano Ronaldo har satt sitt avtrykk på fotballhistorien. Han har inspirert generasjoner, sa Kylian Mbappé da han møtte pressen torsdag.

Fredag kveld klokken 21 møtes de i EMs andre kvartfinale i Hamburg. Følg kampen i VG Live her.

– La oss gå, la oss gå i krigen, sier Ronaldo foran kampen og legger til at han ser på Frankrike og Spania som de største utfordrerne om EM-tittelen, melder nyhetsbyrået AP.

Mbappé og Ronaldo er begge kapteiner og angrepsspillere. Den ene er 39 år med en fortid i Real Madrid. Den andre er 25 år med en fremtid i Real Madrid.

 To av fotballens aller største spillere møtes i kvartfinale fredag kveld, Kylian Mbappé med maske etter nesebrudd tidligere i mesterskapet og Cristiano Ronaldo. Foto: [OZAN KOSE, INA FASSBENDER] / AFP / NTB

Ronaldo har 130 mål på 211 landskamper. Mbappé har 48 mål på 82 landskamper.

– Cristiano Ronaldo er et forbilde, en mann som inspirerte en hel generasjon. Han er unik, legendarisk, sier Mbappé, som innrømmer at han ikke er i sin beste form.

Men nå har det gått åtte strake kamper i mesterskap uten at målmaskinen fra den portugisiske øya Madeira har scoret i ordinær spilletid. Og det har ikke stått på forsøkene.

Ronaldo har skutt fra alle distanser og fra alle posisjoner og vinker, både de mulige og de fullstendige umulige.

Han har dratt opp shortsen, trukket pusten langt ned i magen og skutt på et hvert frispark uansett hvor godt eller dårlig utgangspunktet har vært. Kanskje i ren desperasjon over å pynte på sin egen tabelltopp som EMs toppscorer gjennom tidene med 15 mål. For nå er det snart over.

– Det handler ikke om å forlate fotballen. Men hva mer er det for meg å vinne? sier Ronaldo.

Han har vunnet «alt», men ikke VM.

39-åringen scoret i straffesparkkonkurransen etter at han bommet på straffe tidigere i kampen i 8-delsfinalen mot Slovenia.

Husker du EM-finalen i 2016? Portugal slo Frankrike. Det var mye dramatikk og enda flere tårer. Ronaldo fikk en kneskade etter åtte minutter og ble fraktet gråtende av banen på båre etter 25 minutter. I 2. omgang dirigerte han lagkameratene fra sidelinjen til seier. Mbappé debuterte på det franske landslaget året etter.

Mbappé var 13 år første gang han møtte Ronaldo (sveip på Instagram-innlegget). Det skjedde på treningsfeltet til Real Madrid. Et stort øyeblikk for unggutten som vokste opp med plakater av Ronaldo på gutterommet. Etter EM forlater 25-åringen hjembyen Paris og tar på seg Real Madrid-drakten i den spanske hovedstaden.

– Jeg drar til Real Madrid for å skrive min egen historie der og ikke det neste kapittelet i historien om Ronaldo. Cristianos historie der var utrolig og unik, og jeg ønsker at min skal bli unik også, sier Mbappé.

Ronaldo scoret flere mål enn han spilte kamper for Real Madrid fra 2009 til 2018.

– Det vil aldri bli en ny Cristiano Ronaldo, sier Mbappé.

 Cristiano Ronaldo (t.v.) med landsmennene Joao Felix og Joao Cancelo torsdag. Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / NTB

Men nå handler det om en semifinaleplass i EM. Begge har fått nettsus i EM, Mbappé på straffe mot Polen, Ronaldo i straffekonk. Nyhetsbyrået AP kaller kvartfinalen en tungvektsduell mellom de to.

– Er jeg i min beste fysiske form? Nei, jeg tror ikke det. Jeg har aldri vært en sånn som kommer med unnskyldninger. Det er sant at jeg trenger en god sesongoppkjøring med trening, som jeg vil få med klubben min, sier Mbappé på pressekonferansen.

 Kylian Mbappé i strålende humør på trening dagen før kvartfinalen. Bak smiler superveteran Olivier Giroud. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB

I morgen kveld, like før fredag blir til lørdag, kan EM være historie for Portugals kaptein og EMs største stjerne.

– Alle vet at jeg beundrer ham. Vi har kontakt hele tiden. Han vil bestå som en legende i sporten, men jeg håper vi vinner i morgen, sier Mbappé.

Read Entire Article