Mann og kvinne dømt til fengsel etter Tise-kjøp

1 day ago 12



To personer er i Hordaland tingrett dømt til fengsel for grove kroppskrenkelser og trusler mot en 60-åring, etter de ble solgt det de mener var en falsk veske.

  • Bilde av NTB
mandag 1. juli kl. 10:49

TV 2 omtalte saken først.

De to som nå er dømt er i starten av 20-årene, og var blitt solgt det de mente var en falsk veske av 60-åringens datter via plattformen Tise. Etter å ha fremsatt flere trusler til datteren og hennes søster, oppsøkte de familiens leilighet i Bergen, der kun faren var hjemme.

De hadde med seg en softgun og to kniver og truet med å drepe mannen, og oppholdt seg i leiligheten i omtrent 45 minutter. Hendelsen fant sted sommeren 2022.

Mannen er dømt til ett år og tre måneders fengsel, mens kvinnen ble idømt en straff som er én måned kortere. I tillegg er de dømt til å betale oppreisningserstatning på 175.000 kroner til 60-åringen.

«Det er ingen formildende omstendigheter med disse handlingene. Selv om de tiltalte hadde et berettiget krav, og det er forståelig at man blir sint om man kjøper en falsk vare, legitimerer dette på ingen måte de tiltaltes handlinger», oppsummerer dommerne.

Publisert: 01.07.24 kl. 10:49

Relaterte emner

Read Entire Article