Mandag 9. september: Dette har skjedd i natt

2 weeks ago 16



 Adnan Ayanle  Foto: Adnan Ayanle 
mandag 9. september kl. 05:56

Politiet rykket ut til Mortensrud i Oslo til skudd som ble avfyrt like før midnatt. To personer er pågrepet. Politiet har ikke opplysninger som tyder på at noen er blitt skadet.

Den venezuelanske opposisjonskandidaten Edmundo González, som nylig har fått asyl i Spania, lover å fortsette kampen for demokrati i Venezuela. Han forlot landet etter uker i skjul ved den spanske ambassaden i Caracas, på grunn av uro etter et valg der Nicolás Maduro hevder å ha vunnet, noe González og det internasjonale samfunnet bestrider.

Moren til en 14 år gammel gutt, mistenkt for å ha drept fire personer på en skole i Georgia, USA, varslet skolen om en "ekstrem nødssituasjon" omtrent en halvtime før skytingen. Både guttens mor og bestemor hadde kontakt med skolen før hendelsen.

Levninger av en død person ble i går kveld funnet i Meråker og fraktet til St. Olavs hospital for obduksjon. Politiet undersøker om levningene kan være fra Gaute Strid, som har vært savnet siden desember 2022. Funnstedet er i ulendt terreng og var ikke tidligere søkt gjennom.

Tysklands kansler Olaf Scholz mener Russland bør delta i den neste fredskonferansen om Ukraina. Scholz har diskutert dette med Ukrainas president Zelenskyj, og de er enige om at en ny fredskonferanse bør inkludere Russland. Vladimir Putin har uttrykt vilje til å forhandle, men krever at forhandlingene gjenopptas der de sto våren 2022, noe Ukraina har avvist.

Publisert: 09.09.24 kl. 05:56

Relaterte emner

Read Entire Article