Maduro erklært valgvinner i Venezuela – «alvorlige bekymringer» omkring resultatet, ifølge USA

1 month ago 25



President Nicolás Maduro i Venezuela vant valget med 51,2 prosent av stemmene, ifølge valgmyndighetene i landet. Valgmyndighetenes leder er en nær alliert av Maduro.

Foto: Matias Delacroix / AP

Publisert: 29.07.2024 07:00 | Oppdatert: 29.07.2024 07:26

Maduro har sittet ved makten siden 2013, og han har nå blitt valgt for seks nye år, ifølge det offisielle valgresultatet.

Resultatet ble kunngjort like over midnatt lokal tid. Flere valgdagsmålinger viste imidlertid at opposisjonen skulle vinne.

Valgmyndighetene i landet gikk tidlig ut å sa at med 80 prosent av stemme opptalt, så hadde Maduro allerede 51,2 prosent av stemmene.

Etter meldingen gikk Maduro ut og lovet «fred, stabilitet og rettferdighet» for landets innbyggere.

Opposisjonslederen Maria Corina Machado har dermed på sin side hevdet at deres kandidat, Edmundo Gonzalez, vant 70 prosent av stemmene og dermed valget.

Valget er preget av uro, og opposisjonen har fryktet Maduro skulle jukse seg til valgseier.

Opposisjonsleder Machado ba folk forbli ved valglokalene for å sørge for at opptellingen gikk riktig for seg.

Den venezuelanske opposisjonen har påstått utbredt svindel i opptellingen av stemmer, og har lovet å utfordre resultatet, skriver BBC.

USAs utenriksminister Antony Blinken ber om at så mye informasjon som mulig om stemmene blir offentliggjort. Det er «alvorlige bekymringer» om at valgresultatet ikke gjenspeiler folkets vilje, ifølge Blinken.

Maduro sier resultatet er en seier for fred og stabilitet.

Valgresultatet viser at Edmundo Gonzalez, som representerer opposisjonskoalisjonen Enhetsplattformen, fikk 44,2 prosent av stemmene, ifølge valgmyndighetene.

Opposisjonen hadde forent seg bak Gonzales, i et forsøk på å fjerne Maduro etter hans allerede 11 år ved makten.

Read Entire Article