LSKs sportssjef etter trenerexiten: – Alltid tøft og vanskelig

1 month ago 24



Lillestrøm har mistet treneren for andre sommer på rad. Prosessen med å finne en erstatter er allerede i gang.

 Simon Mesfin må igjen ut på trenermarkedet for å finne en ny mann til jobben på Åråsen. Foto: Astrid Pedersen / NTB
  • Andreas Jørgensen, VG

    Andreas Jørgensen, VG

Publisert: 27.07.2024 13:50

– Det er alltid tøft og vanskelig, men det er spesielt veldig trist når man har en hovedtrener som både spillere, støtteapparat og undertegnede har blitt veldig glad i.

Andreas Georgson forlater Lillestrøm etter et drøyt halvår i jobben. Svensken blir en del av Manchester Uniteds trenerteam som dødballtrener.

– Han var godt likt i klubben og jobbet bra med de han skulle jobbe med. Vi så en bra fremtid med han og da er det er veldig kjedelig at dette skjer, sier Mesfin.

Assistenttrener Robin Asterhed trer inn i rollen som midlertidig hovedtrener, men Lillestrøm må igjen ut på ny trenerjakt, bare ett år etter at Geir Bakke forlot klubben på kontroversielt vis og gikk til Vålerenga.

– I fjor var det spørsmål om det var skjult kamera eller noe sånt. I år var det mer lystbetont, selv om det kom veldig overraskende. Vi er godt rustet og god på å ta hånd om hverandre, sier LSK-kaptein Gjermund Åsen.

Mesfin mener klubben sitter med gode erfaringer etter fjorårets sjokkexit.

– Det er ingen som helst krisestemning i klubben nå, men vi tar det på stort alvor at vi er nødt til å finne ut av veien videre, sier Mesfin.

– Vi ønsker å få på plass en permanent løsning så fort som mulig, men å sette et tidsperspektiv på det er vanskelig, sier sportssjefen og forteller at det allerede er en påbegynt prosess.

– At trenere går til en større klubb er et lite klapp på skulderen til Lillestrøm også – at folk er attraktive her på bruket. Man blir ganske god til å omstille som fotballspiller, sier Åsen.

Lillestrøm har siden Geir Bakke hatt både sportssjef Simon Mesfin og tidligere landslagsspiller Eirik Bakke som trener – og nå sist Andreas Georgson.

Read Entire Article