Lewis Hamilton og Mercedes slo tilbake

2 hours ago 3



Lewis Hamilton (39) klaget voldsomt på forhånd, men gjorde en sterk kvalifisering. Han er likevel usikker foran Singapore Grand Prix søndag.

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 21.09.2024 16:18

Lando Norris i McLaren var best foran Red Bulls Max Verstappen på lørdagens kvalifisering i Singapore. Mercedes-førerne Lewis Hamilton ble nummer tre og George Russell nummer fire.

For Ferrari ble det derimot en stor skuffelse med Charles Leclerc på 9. og Carlos Sainz på 10. åplass. Sainz krasjet inn i veggen i Q3.

– Denne bilen føles ganske... Vi har prøvd alt når det gjelder oppsett, og ingenting ser ut til å fungere med oppsettet, sa Lewis Hamilton etter fredagens kjøring, gjengitt av motorsport.com.

– Det er definitivt veldig utfordrende. Vi gir virkelig alt, og så finner du ut at du er ett sekund bak (per runde). Jeg tror til syvende og sist at vi bare er litt på villspor akkurat nå. Vi er ikke helt sikre på hvor vi skal plassere bilen.

Hans teamkollega George Russell slet også med balansen i sin Mercedes på fredagens trening og traff veggen. Heldigvis var farten lav og bortsett fra en ødelagt frontvinge og krøllet nese, var Mercedesen relativt skadefri.

Men mens Ferrari skuffet stort lørdag, overrasket Mercedes positivt.

– Hamilton har hatt en brukbar kvalifisering i forhold til det så ut før i helgen, sier Viaplay-kommentator Henning Isdal på direkten.

– Kvalifiseringen har vært en katastrofe for meg hele året. Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake. Og endelig er jeg der oppe, sier Hamilton i et intervju vist på Viaplay.

På spørsmål om en god kvalifisering også kan gi et godt løp, svarer han:

– Det har jeg ingen peiling på!

Allerede før sesongen kunne Sir Lewis Hamilton og Ferrari bekrefte at briten fra 2025 skal kjøre for bilmerket med den steilende hingsten. I starten på 2024-sesongen var Ferrari bedre enn Mercedes, så kom Mercedes sterkere i sommer, men i de tre siste løpene - Nederland, Italia og Aserbajdsjan - har igjen Ferrari vært bedre enn Mercedes (særlig om vi ser bort fra at Sainz krasjet ut av løpet i Baku).

Red Bulls Sergio Pérez ble slått ut allerede i Q2 med 13. beste tid. Max Verstappen derimot imponerte med 2. plass.

– Vi klarte å forbedre bilen for hver gang, sier Verstappen i et intervju vist på Viaplay.

– Jeg er fornøyd med 2. plass.

PS: McLarens bakvinge ble mye omtalt i Baku. Den ble kalt «mini-DRS». Den gikk gjennom den tekniske kontrollen, men FIA ber likevel McLaren gjøre noen endringer. Det har McLaren godtatt.

Read Entire Article