Leverkusen med langt steg mot finale – har 47 kamper på rad uten tap

2 weeks ago 17

(Roma – Bayer Leverkusen 0–2) De har allerede sprengt grenser denne sesongen, men det virker å være enda mer kraft igjen i Xabi Alonsos lag.

Publisert: 02.05.2024 22:56

Torsdag kveld sikret de en råsterk 2–0 seier over Roma i den italienske hovedstaden i første semifinalekamp i Europa League.

Det betyr at finalen i Dublin 22. mai bør være innenfor rekkevidde før returmøtet i Tyskland. De har allerede sikret Bundesliga-tittelen på suverent vis. og de er også klare for den tyske cupfinalen.

Og de nekter å tape. Triumfen på mektige Stadio Olimpico er Leverkusens 47. match for sesongen – og er også den 47. kampen på rad uten tap.

Sene scoringer er blitt et varemerke for Leverkusen-laget. Mot Roma var det nesten litt mot normalt og en relativt komfortabel seier som ble sikret tidlig.

Etter at hjemmelagets Romelu Lukaku headet i tverrliggeren etter rundt 20 minutters spill, tok tyskerne mer og mer over. I 1. omgang kunne nøkkelspilleren Florian Wirtz (20) plassere inn ledelsen etter at lagkamerat Alejandro Grimaldo snappet ballen fra Roma-forsvaret og spilte opp Wirtz til et enkelt ledermål.

Sistnevnte har vært lysende denne sesongen og satte inn sitt syvende mål på de åtte siste kampene.

2–0 kom etter 73 minutter. Robert Andrich fikk god tid til å legge ballen til rette for skudd rett utenfor Romas 16-meter og sendte ballen lekkert i lengste kryss.