Lekte seg til semifinale: – Det blir en helt annen kamp

1 month ago 33



(Mol/Sørum- Herrera/Gavira 21–16, 21–17) Kronprins Haakon fikk noe å glede seg over da Anders Mol (27) og Christian Sørum (28) lekte seg til semifinalen i OL.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 07.08.2024 21:38 | Oppdatert: 07.08.2024 22:09

Tyskerne Nils Ehlers (2,10 på strømpelesten)/Clemens Wickler blir neste motstander før en mulig finale lørdag kveld.

– Tyskland er i storform, vi skulle gjerne ha hatt en hviledag før semifinalen, sier Sørum til Max

– Det blir en helt annen kamp. Vi har taket på Ehlers, men det er på marginene hver gang, sier Vegard Høidalen som ekspert på NRK.

Svenskene David Åhman og Jonatan Hellvig er også klare for semifinalen, mens Qatar-duoen Cherif Younousse og Ahmed Tijan spiller kvartfinale senere onsdag kveld mot USA-laget Andy Benesh og Miles Partain.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det var deilig. Fytti katta altså. Vi spiller en god kamp. Det var det her vi håpet på før vi kom hit, nå kan vi kjempe om medalje, sier Anders Mol til Max.

Den norske duoen tok kjapt kommandoen mot de spanske veteranene Pablo Herrera og Adrian Gavira.

– Vi er vant til å være favoritter, sa de norske profilene på forhånd.

6–3 kom på en herlig detalj da Christian Sørum reddet ballen med foten, Mol la opp - og Sørum smashet ballen ned i sanden.

Det spanske paret kom riktig nok nær på 10–8, men da bestemte Norge seg for at det fikk være nok og dro i land første sett med sifrene 21–16.

Kronprins Haakon på tribunen sammen med volleyballpresident Eirik Sørdahl og idrettspresident Zaineb Al-Samarai. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

Alt av OL ser du på Max.

– De gir seg aldri, så jeg er ikke trygg, sa trener og pappa Kåre Mol til NRK før andre sett.

Det var ikke så stor grunn til å bekymre seg. Spania holdt riktig nok brukbart følge og var flere ganger to poeng bak. Men fra 13–11 klarte ikke motstanderen å stå imot det norske super-paret, som vant 21–17 etter at Sørum hadde smashet inn det avgjørende poenget.

Anders Berntsen Mol feiret seieren med et hjerte. Foto: Louisa Gouliamaki / Reuters / NTB

Mol/Sørum vant først sine tre gruppekamper, deretter over amerikanerne Evans/Budinger i åttedelsfinalen - uten å avgi et eneste sett i noen av disse fire matchene - og heller ikke i denne femte kampen.

Det norske paret fikk en vrien inngang på OL-sesongen da Anders Mol pådro seg brudd i foten under trening på Tenerife i slutten av mars. Men på oppsiktsvekkende kort tid har de kommet opp på toppnivå igjen.

Read Entire Article